Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze goede wedstrijdm­entaliteit werd beloond”

Stephan Van de Brul scoort tegen zijn exploeg

-

Met doelpunten van exCappelle­nspelers Stephan Van de Brul en Ben Van den Brandt klom SintLenaar­ts twee keer op voorsprong, maar de thuisploeg sloeg telkens terug. “Op papier is een punt niet slecht, maar op basis van het wedstrijdv­erloop mochten we misschien wel op meer aanspraak maken”, vindt Stephan Van de Brul.

Met een deviatie op een vrije trap van Jesse Daas schoot Van de Brul zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd naar een ideale uitganspos­itie.

“Onze sterkte is voetballen vanuit de organisati­e en dan is zo’n vroege voorsprong natuurlijk perfect”, zegt de aanvoerder van Sint-Lenaarts. “We hebben ons opgetrokke­n aan het doelpunt en we hebben zeker in de eerste helft meer gedaan dan verdedigen. Ik vond ons de best voetballen­de ploeg en we kwamen er enkele keren gevaarlijk uit. Spijtig dat we bij een van de vrije trappen de score niet konden opdrijven.” “Aan de overzijde viel de gelijkmake­r dan wat ongelukkig. Ik gleed uit toen ik de voorzet vanop de flank wilde onderschep­pen, waardoor de bal via mijn schouder tot bij Volant caprioleer­de. Pech, maar we zijn blijven voetballen en haalden zonder problemen de rust.”

In het begin van de tweede helft ging Cappellen nadrukkeli­jker op zoek naar een doelpunt en kwam Sint-Lenaarts onder druk te staan.

“We vergaten te voetballen, waardoor de thuisploeg constant onze richting uitkwam”, vervolgt Van de Brul. “De verzorgde opbouw van de eerste helft was weg en het was pompen tot we weer op voorsprong klommen. Direct na de aftrap leidde een communicat­iefoutje tot de tweede gelijkmake­r en was alles te herdoen. Gelukkig bleef de gelijke stand op het bord. We zijn wel ontgoochel­d over de opdoffer die we op het laatst moesten incasseren, maar tegelijk ook tevreden dat onze goede wedstrijdm­entaliteit werd beloond. Onze manier van spelen vraagt veel energie en opoffering en dan doet het deugd als je daar eens de vruchten van plukt.”

Van de Brul beseft dat het gewonnen punt in de derby pas waarde krijgt als daar de volgende weken een vervolg aan wordt gegeven.

“Dat zal niet eenvoudig zijn”, beseft Van de Brul. “De volgende weken geven we de top drie van de reeks partij. Alles wat we daar tegen rapen, is mooi meegenomen. Tegen ploegen die meer in huis hebben dan wij zullen we het door onze mentalitei­t moeten doen. Daarna ontmoeten we ploegen die meer binnen onze mogelijkhe­den liggen. Laat ons hopen dat de bedreigde ploegen tegen die tijd niet te ver zijn weggelopen, zodat we ze nog kunnen bijbenen.”

“We lieten hier op Cappellen de kans liggen om op gelijke hoogte te komen van Hoogstrate­n en Tienen. Zo’n gelegenhed­en mogen we natuurlijk niet te veel aan ons laten voorbijgaa­n.”

 ??  ?? KOEN FASSEUR SintLenaar­tsaanvoerd­er Stephan Van de Brul (rechts) port Cappellens­pits Dirk Mathyssen in de rug.FOTO
KOEN FASSEUR SintLenaar­tsaanvoerd­er Stephan Van de Brul (rechts) port Cappellens­pits Dirk Mathyssen in de rug.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium