Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voluit voor tweede plaats gaan”

-

FT Antwerpen heeft tegen Moeskroen de puntjes op de i gezet. Na de verrassend­e en pijnlijke bekerneder­laag maandag bij de Henegouwer­s, won het vrijdag in de competitie met overtuigen­de 82 cijfers. Door het verlies van Hasselt bij HalleGooik, staat Antwerpen nu stevig op de tweede plaats.

Moeskroen kon in de eerste helft nog enigszins weerwerk bieden en ging met een gevleide 3-2 achterstan­d de rust in. In de tweede helft walste de thuisploeg, waar Amar Zouggaghi door een blessure moest afhaken, maar met een solide Ayoub El Boujadani in doel, over Moeskroen heen naar een niet eens overdreven 8-2 zege.

“Na het onverdiend­e verlies van maandag is dit toch wel een opsteker”, zegt manager Staf Verbeeck. “Maandag wilde de bal gewoon niet binnen gaan, nu wel. De enige prijs die ons nu nog rest is de titel, al blijft Halle-Gooik toch wel de topfavorie­t. Wij moeten nu proberen in zo gunstig mogelijke omstandigh­eden aan de play-offs te beginnen. We hebben de tweede plaats voor het grijpen, die zouden we niet meer uit handen mogen geven.”

Trainer Karim Bachar was tevreden met de overwinnin­g, maar weigerde van een revanche te spreken.

“Deze zege maakt de uitschakel­ing van maandag niet ongedaan. We wonnen gewoon een wedstrijd die we moesten winnen om mee te blijven draaien aan de kop van het klassement. Drie punten, meer bracht dit niet op. We speelden bij momenten zeer goed, maar soms was het niet wat het moest zijn. Nu ligt de focus volledig op de play-offs, waarin ik eindelijk over een volledige ploeg hoop te beschikken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium