Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Top zes is op de dool

- (gegy)

De mot zit er in bij de ploegen aan de top van het klassement. Club Brugge, Charleroi, Anderlecht... Ze winnen al wekenlang geen wedstrijde­n meer. Maar dit weekend was de Playoff 1malaise compleet. Geen enkele ploeg die voor dit weekend in de top zes stond kon zijn wedstrijd winnen.

Akkoord, het is straf wat Kortrijk presteert. Op 4 november stond het nog vijftiende. Vandaag is het opgeklomme­n naar de vijfde plaats in het klassement. Maar hoe straf de reeks van Glen De Boeck en co. ook is, dat het vandaag in de top zes staat, komt vooral door de zeer matige prestaties van de ploegen die al een heel jaar bovenaan meedraaien. Want Kortrijk neemt in die top zes voorlopig de plaats in van Antwerp, maar die ploeg kon na Nieuwjaar nog geen enkele keer winnen. Tegen Oostende bleef het voor de vierde keer na Nieuwjaar steken op een gelijkspel.

Ook de meer gevestigde waarden in de top zes zitten in een negatieve spiraal. Bij Anderlecht is de crisis compleet sinds de nederlaag van vrijdag op het veld van Sint-Truiden. In de zes wedstrijde­n na Nieuwjaar kon het amper zes punten pakken. Een zeer pover gemiddelde voor de Belgische recordkamp­ioen.

Zelfs Club Brugge kan de dans niet ontspringe­n. Al zijn ze nadat het vier wedstrijde­n op rij niet kon winnen nog steeds autoritair leider in de Jupiler Pro League. Met dank aan achtervolg­er Charleroi. Dat week op week nalaat om punten in te lopen op blauwzwart. Ook nu kon het in eigen huis tegen tien spelers van Standard niet winnen.

Je zou denken dat Gent - met voor dit weekend 27 op 27 in eigen huis - wel kan profiteren van de malaise in de top drie, maar ook de Buffalo’s kwamen gisteren niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen KV Mechelen, de voorlaatst­e in het klassement. Gent laat zo na om over Anderlecht naar de derde plaats te springen. Als je puur naar het resultaat kijkt, is Genk misschien de enige ploeg die dit weekend tevreden mag zijn met een gelijkspel tegen Club Brugge. Maar onder andere door de gemiste penalty van Pozuelo zitten ook de Limburgers met een zure nasmaak. Want bij winst had het Kortrijk nog achter zich gelaten in het klassement.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium