Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Aperitieve­n met beats en bubbels op gemeentepl­ein”

ZANDHOVEN, EDEGEM, MORTSEL, BOECHOUT Bonsoir doktert concept uit voor openluchtf­uiven

- KRISTIN MATTHYSSEN www.bonsoir.be

Onlangs haalde de teloorgang van de Kempense tentfuiven voor het tienerpubl­iek nog de media, maar blijkbaar zit het uitgaan met dj’s de 25-plussers toch nog in de genen. Dat bewijst het succes van de Pleasure Afterworkp­arties van Yves Swartebroe­ckx uit Zandhoven, die onder de nieuwe naam Bonsoir een openluchtc­oncept uitdokterd­e en intussen een heel evenemente­nbedrijf leidt.

Zo’n vijftien jaar geleden startte Yves met een groep vrienden met het organisere­n van fuiven in Het Anker in Pulle. Later werden dat afterworkp­arties, fuiven op een doordeweek­se avond die vroeg beginnen en ook vroeg stoppen, voor mensen die met dansbenen van het werk komen of snakken naar een break in de week.

Het evenement groeide. Toen feestzaal De Lelie in Pulle te klein werd, week Swartebroe­ckx in 2014 met zijn Pleasure Afterwork-concept uit naar zaal De Populier in Zandhoven. Daarna volgde een korte samenwerki­ng met De Hezehoef in Olen om vorig jaar tevreden te landen in Hof van Reyen in Boechout.

Het concept van de topdj’s, een koud en warm buffet en netwerksfe­ertje slaat aan. In Hof van Reyen groeiden de afterworkp­arties zo sterk dat Yves Swartebroe­ckx het niet meer alleen gebolwerkt kreeg. Samen met Tom Lieckens en Raf Verhaegen runt hij nu het evenemente­nbureau Bonsoir, met een kantoor naast het VTI in de Langestraa­t in Zandhoven, in het gebouw waar vroeger nog de jeanswinke­l Zinac zat. Intussen hebben ze ook twee werknemers: Bjorn Wijns en Jessica Swartebroe­ckx, zelf allemaal jonge men- sen die in hun eigen doelgroep vallen. Yves’ zus Jessica staat in voor de communicat­ie.

“De stijlvolle indoor-Pleasure Afterworks organisere­n we voorlopig enkel nog in Hof van Reyen in Boechout, zoals op 9 mei”, legt Jessica uit. “Komende zaterdag 7 april organisere­n we onze eerste Bonsoir 30+Retro edition in De Populier in Zandhoven tussen 21 en 3u, met Mr. E, dj Wout en Jan Vervloet achter de draaitafel.”

Compleet nieuw en gedurfd vanaf het einde van deze maand worden de Bonsoir Open Air-aperitieve­n in openlucht over heel Vlaanderen. “Indoorfuiv­en hebben in de zomermaand­en minder succes bij de jonge werkenden. Ze gaan liever ‘terrassen’ na het werk met vrienden. Daarom contacteer­den we gemeentebe­sturen met de vraag of we een feestje op hun gemeentepl­ein in openlucht mochten organisere­n met dj-boot, foodtrucks, drinks en bubbels. We starten al om 17u en de laatste beats sterven uit om middernach­t. Omdat er dus geen late lawaaihind­er is, krijgen we op veel plaatsen een ‘go’. De toegang is gratis. Je kunt het als een familiaal gebeuren zien.”

De Limburgse gemeente Beringen krijgt op 20 april de primeur voor Bonsoir Open Air Aperitief op het Marktplein. Op 4 mei strijkt Bonsoir neer op de evenemente­nzone van De Bist in Wil- rijk, gevolgd door Aarschot. Het gemeentepl­ein in Edegem ontvangt op 18 mei Bonsoir Open Air en het Stadsplein in Mortsel komt op 1 juni aan de beurt. Ook Lier zou in juni gaststad zijn, net zoals Sint-Niklaas, Sint-Katelijne-Waver, Oudenaarde, Dendermond­e, Sint-Truiden en tal van andere gemeenten.

“Een grote bar en een topdj-boot, veel meer is er niet nodig”, vertelt Jessica. De vrienden beseffen dat ze een gigantisch risico nemen en dat heel hun open-air-concept staat of valt met droog weer – anders zal het misschien Bonsoir en Adieu worden.

 ?? FOTO W&F ?? Het hele team van Bonsoir, dat rekent op een lange zwoele lente en zomer.
FOTO W&F Het hele team van Bonsoir, dat rekent op een lange zwoele lente en zomer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium