Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fietsen Jacobs uit Kessel start met tweede filiaal in Hove

Fietsenhan­delaar en mecanicien neemt dertig jaar oude RMC-fietsenwin­kel over

- FILIP SPOELDERS

De Hovenaren blijven een fietsenwin­kel in hun gemeente hebben. De zaak RMC is gestopt, maar Danny Jacobs van Fietsen Jacobs uit Kessel zorgt voor een doorstart. “We hebben drie weken aan één stuk gewerkt om de winkel een tweede adem te geven”, vertelt Danny.

Dertig jaar lang was fietsenzaa­k RMC, of Rijwiel en Motorencen­trale Michel Van Hauwe, een vaste waarde op de Mortselses­teenweg in Hove. Maar nadat Michel had aangegeven te willen stoppen met de zaak, kwam de uitgestoke­n hand van heel dichtbij.

“Het was de winkel van mijn schoonoude­rs”, zegt de nieuwe zaakvoerde­r Danny Jacobs. “Ze waren al met enkele overnamemo­gelijkhede­n bezig, maar het ging uiteindeli­jk niet door. Zelf ben ik sinds tien jaar eigenaar van Fietsen Jacobs in Kessel. Hoewel ik me nog steeds bijschool, hebben mijn team en ik al veel ervaring. Ik besloot de winkel over te nemen en behield ook een deel van de naam. Vanaf nu is het dus RMC Fietsen Jacobs. De mecanicien­s die hier aan de slag waren, zijn in dienst gebleven.”

Het interieur kreeg een volledig opfrisbeur­t. “De winkel is drie weken gesloten geweest. We hebben dag en nacht gewerkt. Het interieur kreeg een frisse tint en we zorgden voor meer ruimte en overzichte­lijkheid voor de klanten. We legden nieuwe plafonds en nieuwe vloeren. Ook staken we extra draagbalke­n, zodat we de winkel konden uitbreiden naar achteren. Tijdens de volgende winter plan ik nog de opfrissing van het herstelate­lier. Maar we moesten nu openen, want het fietsseizo­en staat voor de deur”, geeft Danny aan.

Enige in Hove Volgens Danny was het zeker nog de moeite om een fietsenwin­kel in Hove te behouden. “We zijn

de enige in Hove en hopelijk kan dat nog lang zo blijven. Het fietsen is in opmars. Het is een vervoersmi­ddel dat de files kan tegengaan. Voor onze sector is het belangrijk dat de overheid nog meer investeert in goede en brede fietspaden. Er zijn al mooie fietsostra­des, maar er kan nog meer op worden ingezet. Als de fietsers over brede paden kunnen rijden, zullen ze wel blijven fietsen. Wie over smalle paadjes met losliggend­e stenen moet fietsen, haakt sneller af”, zegt Danny.

Het aanbod bij RMC Fietsen Jacobs is afgestemd op het hele gezin. “We zetten in Hove sterk in op e-bikes. Alle modellen zijn aanwezig met de speed pedelecs, e-bikes voor woon-werkverkee­r of voor de recreatiev­e fietsers. Daarnaast hebben we fietsen voor dames, heren en kinderen en koersfiets­en. Ook het assortimen­t bromfietse­n van onze voorganger hebben we behouden.”

Danny Jacobs

Zaakvoerde­r RMC Fietsen Jacobs

‘‘Fietsen is nog steeds in opmars. Het is een vervoersmi­ddel dat de files kan tegengaan. En er zijn al mooie fietsostra­des.’’

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Danny Jacobs met zijn medewerker­s Wim Huybrechts en Jorg Vos.
FOTO FILIP SPOELDERS Danny Jacobs met zijn medewerker­s Wim Huybrechts en Jorg Vos.
 ?? FOTO FISP ??
FOTO FISP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium