Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Is een man met kind minder geschikt voor een competitie­ve baan?

-

Afgelijnde werkomgevi­ng

Ik zie niet in op welke manier kinderen zo’n negatieve invloed kunnen hebben op de werkpresta­ties dat je er een vader (of moeder) niet voor zou willen aanwerven. Binnen een duidelijk afgelijnde werkomgevi­ng moet iedereen zich kunnen focussen op wat hij of zij moet doen. Dat is wel anders als de werkgever begint met thuiswerke­n en glijdende werkuren toe te staan. Dan kan ik me voorstelle­n dat een vader (of moeder) met een aantal kinderen het niet gemakkelij­k heeft om zich te concentrer­en op zijn taken als werknemer. Zeker niet in vakanties, als de kinderen thuis zijn. Maar met thuiswerk geldt dat evenzeer voor werknemers die geen kinderen hebben. In hoeverre zijn zij thuis geconcentr­eerd bezig met het takenpakke­t?

MARC MINTEN, ANTWERPEN

Discrimina­tie

Nee. Na het seksisme en de discrimina­tie op de werkvloer voor vrouwen, gaan ze nu ook mannen discrimine­ren. Dat is degoutant. Is het geen tijd dat iedereen wat verdraagza­mer wordt? Capaciteit­en hebben niets te maken met kinderen, geslacht of ras.

SOFIE, ANTWERPEN

Geen probleem

Het is het eerste dat ik ervan hoor. In welk opzicht zou een man minder capabel zijn omdat hij kinderen heeft? Dat ze voorzichti­g zijn met vrouwen aan te werven, daar kan ik – als vrouw – ergens (en dan nog maar een heel klein beetje) in komen. Probeer maar eens iemand te vervangen die vier keer zwanger wordt. Da’s als werkgever niet zo evident. Maar bij mannen zie ik geen enkel probleem.

ANITA WALLAEYS, HOOGSTRATE­N

Gezin eerst

Jazeker, alle aandacht gaat naar vrouw en kinderen. De vader gaat ook elke beslissing aftoetsen bij zijn vrouw. Zijn gezin komt op de eerste plaats en zo hoort het ook voor een vader.

FOUAD FARIS, ANTWERPEN

Geen vader Een studie van het zevende knoopsgat, als

u het mij vraagt. Hopelijk worden de competitie­ve en kinderloze mannen dan geen vader, als ze ergens in dienst zijn.

WERNER DERBOVEN, HOVE

Privé

Wie zet nu zoiets ook in een cv? Kinderen behoren tot de privésfeer. Een sollicitan­t hoeft die gegevens niet in zijn curriculum vitae te zetten. En eigenlijk zou de werkgever er ook niet achter mogen vragen. Dan is er geen ruimte voor discrimina­tie, bewust of onbewust. We leven in een tijd waarin nauwelijks nog gevraagd wordt naar diploma’s. Waarom zouden we dan vragen naar het al dan niet hebben van kinderen?

FRANS JANSSENS, BERCHEM

Opleiding Ronduit schandalig! Net zoals vrouwen

weigeren, of allochtone­n, of mensen met een tatoeage. Capaciteit­en hangen niet af van hoe een mens eruitziet, ze hangen af van je intellect en je opleiding. Al het overige is praat voor de boekjes.

DIRK D., ANTWERPEN

 ?? FOTO GETTY IMAGES/ISTOCKPHOT­O ??
FOTO GETTY IMAGES/ISTOCKPHOT­O

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium