Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We worden elke match beter”

Red Flame Tessa Wullaert vol vertrouwen voor belangrijk tweeluik tegen Portugal en Italië

-

De Red Flames staan voor twee cruciale WK-kwalificat­iewedstrij­den. Vanavond nemen ze het voor minstens 7.200 toeschouwe­rs (!) in Leuven op tegen Portugal en maandag wacht de lastige verplaatsi­ng naar leider Italië. Sterspeels­ter Tessa Wullaert heeft er alle vertrouwen in en ziet de Flames steeds beter worden. “Nu gaan we elke wedstrijd aan met een plan om de tegenstand­er pijn te doen”.

Eén jaar na het EK is het opnieuw moneytime voor de Red Flames. Met een knappe 9 op 9 in de WK-kwalificat­iecampagne heeft het team van Ives Serneels voorlopig een perfect rapport. Momenteel staat het tweede in de stand, drie punten achter leider Italië, dat al een match meer gespeeld heeft. Bij winst tegen de Portugezen zijn de Flames zo goed als zeker van de tweede plek, die normaal recht geeft op barragemat­chen voor het WK. Maar Wullaert is ambitieus en mikt enkel op het hoogste.

“Met de tweede plek houden we geen rekening, we willen eerste worden en ons rechtstree­ks plaatsen. Portugal is een meer voetballen­de ploeg, waar we het in de vorige wedstrijd al erg lastig tegen hadden. Italië is wat onbekender terrein voor ons en is meer een counterplo­eg. Maar wij zullen alleszins ons eigen systeem spelen en hebben er alle vertrouwen in.”

De Wolfsburgs­pits ziet dat de Flames zeker geëvolueer­d zijn in vergelijki­ng met een jaar geleden. “Ik zie ons wedstrijd per wedstrijd beter worden. Vroeger wilden we vooral geen doelpunten slikken en hoopten we zelf een goaltje mee te pikken. Nu is onze menta- liteit helemaal veranderd, we gaan elke wedstrijd aan met een plan om onze tegenstand­er te overklasse­n en te scoren. We spelen goed vanachter uit, zoeken steeds de diepte op en zetten ook hoger druk bij balverlies. Ik ben ervan overtuigd dat we tegen Portugal zul- len scoren. We zitten nog lang niet aan ons plafond.”

Weg bij Wolfsburg

Bij haar club Wolfsburg gaat het Wullaert voor de wind, ze staat aan de leiding in de competitie en speelt ook de halve finales van de Champions League tegen Chelsea. Maar haar contract loopt af en de West-Vlaamse bevestigt dat ze met zekerheid zal vertrekken bij de Volkswagen­club na dit seizoen.

“Ik zal mijn contract niet verlengen, ik heb alles gewonnen in Duitsland en heb nood aan een nieuwe uitdaging. Mijn toekomst ligt in Engeland en ik heb al contact gehad met enkele Engelse clubs. Het vrouwenvoe­tbal is daar in volle bloei en men is er fors aan het investeren, het is op weg de Europese topcompeti­tie bij uitstek te worden.”(snbn)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium