Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sleutelmat­ch voor tweede plaats

- PATRICK CEULEMANS

De topper van de 25ste speeldag wordt vandaag in de Spiroudôme afgewerkt. Telenet Giants Antwerp neemt het in Charleroi tegen de Spirous op. “Een sleutelmat­ch voor de tweede plaats”, zegt Brian Lynch, coach van Charleroi en gewezen speler en assistent-coach van de Giants.

Telenet Giants Antwerp prijkt stevig op de tweede plaats, Charleroi staat virtueel naast Okapi Aalstar op de derde plaats. Na deze partij staan er tot 21 mei nog elf wedstrijde­n in de reguliere fase op het programma. Als de Sinjoren winnen zijn ze goed op weg om de op één na hoogste plaats definitief te veroveren.

Brian Lynch noemt de partij tegen zijn ex-team de sleutelmat­ch voor de tweede plaats. “Als wij verliezen is het boeken dicht. Dan tellen de Giants drie overwinnin­gen meer en staan ze positief ten opzichte van ons. In de resterende elf wedstrijde­n gaan ze geen zes keer verliezen en wij gaan geen elf op elf boeken hé. Wij verloren dit seizoen tweemaal in de Lotto Arena, maar hielden de winst in onze thuiswedst­rijd wel in Charleroi. Ideaal zou zijn dat we vanavond met meer dan zeven punten verschil winnen. Dan komen we op één winstmatch van de Giants en hebben we een positief saldo ten opzichte van hen. Maar ik zal al blij zijn dat ik in mijn eerste seizoen bij het new look Charleroi in de top drie eindig. Dat zou een eerste stap in de heropbouw van de club zijn. Ja, ik voel me hier goed en de volgende weken wordt duidelijk of ik ook de volgende campagne nog coach ben. Er zijn mogelijkhe­den met deze club en daar zou ik graag een rol in spelen.”

Lynch is lovend over Telenet Giants Antwerp, maar ziet in Oostende ook dit seizoen weer de grote titelfavor­iet.

“Na de Europese uitschakel­ing en de winst in de Beker van België is het logisch dat het een dipje kent. Met deze ervaren kern blijft het voor mij de grote titelkandi­daat. Vooral fysiek is het indrukwekk­end.”

Bij Telenet Giants Antwerp zijn er op Jason Clark na geen problemen in de selectie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium