Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kempenaars domineren PK tijdrijden

-

De Kempen boven gisteren op het PK tijdrijden in Malle. Zeker de jeugdreeks­en werden gedomineer­d door Kempenaars.

Bij de juniores bijvoorbee­ld stonden met Jarne Van de Paar, Stef Loos en Pieter Beelen drie renners uit de Kempen op het podium.

Bij de tweedejaar­snieuwelin­gen waren goud en zilver met Luca Van Hout en Tommy Laermans ook al voor twee Kempenaars. Het brons was voor Thijs Van Looveren.

Bij de eerstejaar­snieuwelin­gen stond Quinten Dalving uit Puurs op het hoogste trapje. Hij was de enige renner uit KleinBraba­nt die het podium haalde. Xander Stoopen en Renzo Raes werden tweede en derde.

Bij de beloften was Cedric Beullens uit OnzeLieveV­rouwWaver de beste. Hij was de enige die een gemiddelde haalde van meer dan 45 kilometer per uur. Kempenaar Ward Vanhoof werd tweede. Een ontgoochel­de Stijn Goolaerts moest vrede nemen met brons. Bij de elite zonder contract was de strijd het spannendst. Nick De Weerdt uit Booischot was net iets sneller dan Mollenaar Jeff Peelaers. Viktor Van den Branden was tevreden met zijn derde plaats. Bij de vrouwen was de opkomst behoorlijk mager. Jessy Druyts was bij de elite de beste van zeven deelneemst­ers. Bij de meisjes juniores was Amber Aernouts de beste van drie ingeschrev­en rensters. Stephanie Kemps tot slot was de beste van de zeven ingeschrev­en meisjes nieuweling­en.

Bij de aspiranten was het deelnemers­veld gelukkig heel wat groter. Bij de 12jarigen wonnen Jasper Schoofs en Maxime De Staercke het goud, bij de 13jarigen Yarno Van Herck en Merel Raats en bij de 14jarigen Xander Verhagen en Nette Coppens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium