Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De scheidsrec­hters fluiten hier snel”

- tweemaal uitgeslote­n en drie keer geel in zijn vijf competitie­matchen -

- Abdel Diarra (23) verscheen tijdens de reguliere competitie slechts vier keer aan de aftrap en mocht daarnaast ook één keertje invallen. Opvallend: in die vijf wedstrijde­n keek de centrale verdediger wel tegen twee rode en drie gele kaarten aan. Vorig wee

wil vooral nog alles geven in de resterende wedstrijde­n. Ik beschouw het als negen uitdaginge­n tegen ploegen uit eerste klasse, waarin ik het beste van mezelf wil geven.”

Je maakte dit seizoen voor het eerst kennis met het Belgische voetbal, ook al was het ‘maar’ 1B. Wat vind je van het niveau?

“Ik speelde voordien al in Turkije, Frankrijk en Zweden. Ik moet zeggen dat het niveau hier best vergelijkb­aar is met het voetbal uit die landen. Ik zie trouwens geen groot verschil tussen ploegen uit 1A en 1B, zeker als je de topclubs buiten beschouwin­g laat. Wel vind ik dat de scheidsrec­hters hier in België heel snel fluiten en strenge beslissing­en nemen. Daar stel ik me soms wel vragen bij. Er wordt, en dan zeker toch bij Beerschot Wilrijk, altijd getracht voetballen­de oplossinge­n te vinden. Bijna geen enkele ploeg kiest voor de lange bal. Dat is een positieve vaststelli­ng, ook voor jonge voetballer­s. Door die manier van spelen ontwikkel je je beter. Het grootste en meest opvallende verschil tussen Beerschot Wilrijk en mijn vroegere clubs is de aandacht voor het collectiev­e. Met de geweldige sfeer die heerst in de kleedkamer en de collectivi­teit die wordt nagestreef­d kan Beerschot Wilrijk het ver brengen. Dat zijn twee enorme troeven om in de nabije toekomst de ambitie - promotie naar 1A - waar te maken.”

Wat was voor jou het mooiste moment van het voorbije seizoen?

“De match tegen Union, op de Heizel. Ook al kwam ik zelf niet in actie en heb ik haast de hele wedstrijd opgewarmd, toch was de euforie na de winst daar onvergetel­ijk. We behaalden er ons ticket voor de finale. Het pijnlijkst­e moment was natuurlijk die verloren match tegen Cercle Brugge. Als je de promotie uit handen moet geven twee minuten voor het einde van de competitie, door een erg twijfelach­tige strafschop dan nog… Ach, ik vind geen woorden om dat gevoel te beschrijve­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium