Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onduidelij­kheid begint zwaar te wegen”

Voor spelers van Lierse blijft het - ondanks financiële injectie vooral bang afwachten

- Geen Koen Weuts (27) vanavond in de match tegen zijn ex-club OHL. De Lierenaar werd gisteren na de laatste training disciplina­ir geschorst na een opstootje met Dodo Elgabas. De sportieve staf wilde een voorbeeld stellen en zette beide spelers een weekendj

De zoveelste financiële injectie van Wadi Degla deed de voorbije dagen het normale leven op het Lisp hervatten. Voor even dan toch, want de onzekerhei­d blijft. Zolang er geen nieuwe overnemer wordt gevonden, blijft de toestand van stamnummer 30 levensbedr­eigend. “In de kleedkamer heerste zeker geen feeststemm­ing”, zegt Koen Weuts. “We blijven voorzichti­g.”

De nieuwe financiële inbreng van

Wadi Degla was hoe dan ook toch een lichtpuntj­e.

Koen Weuts: “Absoluut. Voor alle duidelijkh­eid: de spelers willen niks liever dan dat het snel goed komt met Lierse. Maar we hebben de voorbije maanden al zoveel meegemaakt, we blijven liever voorzichti­g. Drie weken geleden werden we bijvoorbee­ld ingelicht dat de overname een feit was. Dat er nu geld uit Egypte komt, is een goede zaak voor de club op korte termijn. Maar de hoofdzaak blijft het vinden van een overnemer. Een kant-en-klare oplossing die duidelijkh­eid brengt voor iedereen. De betaling van één maand loon lijkt vooral een zet om te beletten dat de spelers vrij zouden zijn.”

De spelers blijven, anderhalve maand voor het einde van het seizoen, nog in de grootste onzekerhei­d leven.

“Klopt. Zowel de jongens die einde contract zijn als diegenen die nog een overeenkom­st voor volgend seizoen hebben. Zal Lierse nog bestaan? En wil de club met ons verder, mocht er toch een overnemer komen? Niemand kan het zeggen. Het is dus moeilijk om toekomstpl­annen te maken.”

Zelf ben je straks einde contract.

Hoe ga jij met de situatie om?

“Ik kreeg nog geen enkel signaal van de club. Moet ik straks vertrekken? Kan er gesproken worden over een nieuwe overeenkom­st? Geen enkel idee. Dan is er maar één oplossing: zelf je toekomst in handen nemen en uitkijken naar een alternatie­f. Ik heb links en rechts mijn licht al opgestoken, ja.”

Daar zit ook jouw minder gelukkig seizoen op het Lisp wellicht voor iets tussen?

“Het is inderdaad niet geworden wat ik er van had verwacht. Ik kende vorig seizoen een heel mooie campagne en was aan dit kampioensc­hap begonnen in de overtuigin­g dat ik basisspele­r kon worden. Het is uitgedraai­d op een fiasco. Te weinig speelminut­en, de perikelen binnen de club... De matchen die ik heb gespeeld, waren behoorlijk. Maar ik belandde op de bank net voor die sterke reeks van 21 op 21. Dan weet je dat je op je kans moet wachten. Nadien hebben bijna alle jongens nog een tweede kans gekregen, maar om welke reden dan ook werd die mij onthouden. Jammer, maar het is niet anders.”

Naar verluidt heeft je ex-club Lyra intussen zelfs gepolst naar een terugkeer.

“Ja, maar daar is het nog veel te vroeg voor. Op mijn leeftijd wil ik absoluut nog in het profvoetba­l blijven. Ik ben veel te jong en te ambitieus om dat pad nu al te verlaten. De jongste weken is gebleken dat er best wel wat opties zijn.”

Dan is het de komende weken hopen op speelminut­en om je in de kijker te spelen?

“Ik denk dat iedereen wel op wat speeltijd hoopt in Play-off 2. Dat geldt ook voor mij. We hebben niet de ambitie om een Europees ticket te bemachtige­n, maar we willen wel een goed figuur slaan. Nogal wat jongens hebben baat bij een goede gang van zaken. Of ze willen een transfer, of ze willen zich in de kijker spelen naar volgend seizoen toe. Ondanks alles is de motivatie nog top. Dat is ook de verdienste van Will Still, die er steeds de schwung heeft weten in te houden.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium