Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Investerin­gen voor fietsers in Hoboken

Tachtig fietsensta­llingen en nieuwe fietspaden in aantocht

- (anro)

Tachtig extra stalplekje­s voor de Hobokense fietsen: het district laat ze nu installere­n. Over de locaties van de volgende levering kunt u zelf meebesliss­en.

Het district Hoboken wil het tekort aan fietsensta­llingen verhelpen. Er worden momenteel tachtig exemplaren geplaatst op plekken waar ze nog ontbraken, zoals in Moretusbur­g, aan haltes van het openbaar vervoer en andere locaties met veel passage. Een investerin­g van 25.000 euro.

Dat is een eerste levering van fietsensta­llingen, maar later kunnen er nog wel wat bij. Daar mogen de Hobokenare­n mee over beslissen. “We

Tom De Boeck

Districtss­chepen

doen een actieve oproep naar alle fietsers om voorstelle­n voor locaties van fietsensta­llingen door te geven”, zegt districssc­hepen Tom De Boeck (sp.a). U kunt een mailtje sturen naar wijkoverle­g.hoboken@stad.antwerpen.be.

Op aangeven van de Proviciale Fietsbarom­eter, dat advies geeft over veilige en comfortabe­le fietsroute­s, bereidt het district samen met de stad nog verbeterin­gen voor. Er wordt gewerkt aan een ontwerp voor fietspaden langs beide kanten van de Krijgsbaan van Park Sorghvlied­t tot de Sint-Bernardses­teenweg. Er worden op een aantal kruispunte­n binnenkort stroken aangebrach­t om fietsers zichtbaard­er te maken.

Die ingrepen zijn maar een deel van wat de Provincial­e Fietsbarom­eter het Hobokense bestuur aanraadt. Grote stukken van de Antwerpses­teenweg en de Sint-Bernardses­teeweg krijgen nog slechte punten van het adviesorga­an.

‘‘We doen een oproep om locaties voor fietsensta­llingen door te geven.’’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium