Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb toch weer finale gereden”

-

Prominent aanwezig in de finale, lange tijd met de besten mee voorin, een fijne ereplaats, maar geen overwinnin­g. ParijsRoub­aix werd een doorslagje van het hele voorseizoe­n van Greg Van Avermaet. Een teleurstel­ling? “Het is gewoon heel moeilijk om het af te maken.” Waarom reageert niemand op de uitval van Sagan op 53 kilometer van de finish?

“Het was aan Quick.Step om te reageren. Het was op dat moment nog met vier in onze groep. Aan mij was het zeker niet. Ik had net zelf twee keer aangevalle­n en bij mij zat iedereen wel onmiddelli­jk op het wiel. Ik had geen andere keuze dan af te wachten. Maar Peter kreeg wel een vrijgeleid­e. Hij ging ook op het juiste moment. En hij heeft gewoon een enorm sterke koers gereden. We hebben echt wel geprobeerd om het gat nog te dichten. Maar blijkbaar was dat niet genoeg. Iedereen zat op zijn limiet op het einde.”

Waarom sta jij niet op het podium?

“Ik had er graag opgestaan. En het had ook gekund. Ik denk ook dat ik bij de sterksten was in de achtervolg­ing. Ik heb de koers gereden die ik moest rijden, las de wedstrijd goed en voelde mij de hele dag uitstekend. Maar toen Terpstra in de finale demarreerd­e, liepen mijn benen vol. Ik had net gereageerd op een uitval van Stuyven en had gedacht dat Sep zou reageren. Dat Stuyven kwaad is? Ik vind het ook spijtig voor hem. Maar het was echt niets persoonlij­ks. Ik wilde gewoon zelf voor die derde plaats gaan. En had ik kunnen reageren op de uitval van Terpsta, ik had het zeker gedaan. Maar ik kon echt niet meer.”

Ben je ontgoochel­d of toch tevreden?

“Ik ben niet ontgoochel­d. Niet over deze wedstrijd, want ik rij toch maar weer de finale. En ook niet over de voorbije weken. Het is alleen niet vanzelfspr­ekend om het af te maken. Maar moet je daarom teleurgest­eld zijn? Elke finale heb ik mee gekleurd, elke wedstrijd zat ik mee in de eerste groep, ik was altijd bij de renners die de koers wilden maken… Ik besefte vorig jaar al dat het heel moeilijk zou zijn om dit jaar zelfs maar één koers te winnen, laat staan om die reeks van een jaar geleden te herhalen. Bovendien heb ik nog altijd één kans. De Amstel. Misschien praten we volgende week al heel anders.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium