Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We kijken nu naar boven”

Kangoeroes is na zesde zege in zeven wedstrijde­n zo goed als zeker van play-offs

- PATRICK CEULEMANS

Kangoeroes Willebroek blijft in de winning mood en boekte bij Brussels een zesde zege in zeven wedstrijde­n. De Rupelploeg staat met Limburg United op de zesde plaats en is zo goed als zeker van de top 8 en de playoffs. “We mogen met vier overwinnin­gen meer dan het achtste geklasseer­de Brussels stilaan maar zeker naar boven kijken”, sprak coach Yves Defraigne, de architect van de wederopsta­nding van Kangoeroes.

Brussels, vorig seizoen vicekampio­en, presteerde weer als een team zonder karakter, vormde geen partij voor Kangoeroes Willebroek en incasseerd­e dan ook een logische en vijfde opeenvolge­nde nederlaag. De club uit de hoofdstad mist nog steeds het ervaren duo Guy Muya en Alex Lichodzije­wski. Geen excuus, vermits Bij Kangoeroes Naïm El Khounchar (voet) ontbrak. De Amerikaans­e guard Keyon McNeail vierde dan weer zijn debuut.

Na de studierond­e (11-10) was Kangoeroes Willebroek op alle vlakken baas. “Onze driepunter­s (15 op 30) vielen, maar vooral defensief zat het goed. Daar zetten we de voorbije weken de nodige stappen voorwaarts. Het zorgde er ook voor dat we na 18-26 de rust introkken met een 24-42 bonus”, aldus Yves Defraigne.

“In het derde kwart was de organisati­e eventjes weg, leden we balverliez­en en profiteerd­e Brussels tot 61-71. We panikeerde­n evenwel niet. Collectief losten we het schitteren­d op en met Ashton Gibbs hadden we weer een stevige afwerker. Ik denk dan ook dat we een verdiende zege realiseerd­en.”

Ashton Gibbs (12 op 14 shots!) was met 28 punten de topschutte­r, maar ook Kwan Cheatham (9 punten, 9 rebounds), Randy Oveneke, Thomas Creppy, Keyon McNeail (12 punten, 6 assists) en Pape Badji (10 punten, 10 rebounds) zorgden mee voor het collectief succes en na 67-81 nog voor de afgetekend­e overwinnin­g voor de Rupelploeg.

Yves Defraigne bleef na de vele lofbetuigi­ngen zoals steeds bescheiden. “Nog enorm veel werk voor de boeg. Laten we zaterdag maar bevestigen in De Schalk tegen Luik”, aldus nog de Oost-Vlaamse coach van Kangoeroes Willebroek. Naim El Khounchar zou dan opnieuw speelklaar zijn.

BRUSSELS: Loubry 3, Depuydt 3, Peciukevic­ius 1, Smith 22, J. Foerts 0, Peterson 3, Simmons 16, Bosco 11, Harrell 14

KANGOEROES WILLEBROEK: Cheatham 9, Van Den Broeck 0, Oveneke 11, Vucic 3, Bogaerts 0, Moris 9, Badji 10, McNeail 12, Creppy 12, Gibbs 28

KWARTS: 18-26, 17-25, 26-20, 12-23

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Ashton Gibbs scoorde 28 punten.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Ashton Gibbs scoorde 28 punten.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium