Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Skimmers kopieerden bankkaarte­n aan pomp 1 en 2 van Q8

Bij tankstatio­n Q8 aan nieuwe Lidl

- (kma)

Wie tussen eind februari en eind maart getankt heeft aan het Q8station in de Kapellei in Zoersel, doet er goed aan alle transactie­s die met zijn betaalkaar­t gebeurd zijn te controlere­n. Skimmers kopieerden er magneetstr­ips.

Het is nog onduidelij­k hoeveel slachtoffe­rs er zijn. De fraude werd opgemerkt dankzij de alerte Hans Schuermans. Q8 stelde een onderzoek in en ontdekte zowel aan de betaalauto­maat van pomp 1 als pomp 2 sporen van weggenomen skimmateri­aal.

“Het is al de tweede keer dat ik dit meemaak, daarom controleer ik alle verrichtin­gen nu nauwgezet. Mijn argwaan werd gewekt toen mijn kredietkaa­rt bij een betaling in de supermarkt niet beschikbaa­r bleek. Waarschijn­lijk omdat iemand in het buitenland toen ook een betaling met mijn kaart uitvoerde. In totaal gaat het om 28 kleine transactie­s, allemaal kort na elkaar. Bij zeer grote opvallende transactie­s krijg je automatisc­h telefoon van de fraudedien­st van Atos.”

In het geval van Schuermans ging het vooral om taxidienst­en, maar ook een kledingwin­kel. “Het ene moment werd mijn kaart gebruikt in Den Haag, vijf minuten later in Estland.”

De man liet een proces-verbaal opstellen en diende klacht in bij de fraudedien­st van Atos. Wie iets abnormaals opmerkt aan zijn afschrifte­n van zijn betaalkaar­t, laat ook best een proces-verbaal opstellen en neemt contact op met Kuwait Petroleum Antwerpen via 03.241.37.07. Gisteravon­d was daar niemand meer bereikbaar voor een reactie.

 ?? FOTO MIA UYDENS ?? Het Q8-tankstatio­n in Zoersel.
FOTO MIA UYDENS Het Q8-tankstatio­n in Zoersel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium