Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dief in kostuum trakteert zichzelf op Fanta na inbraak

Nieuw restaurant Le Steak ’17 op Eilandje slachtoffe­r van bizarre plundertoc­ht

- BRITT PEETERS

Een dief in een deftig jasje brak maandagoch­tend in bij restaurant Le Steak ’17 in de Nassaustra­at. Hij ging aan de haal met om en bij de 10.000 euro. Nadien trakteerde hij zichzelf op een Fanta aan de bar. “Dit is gewoonweg hallucinan­t.”

Het zomerse weekend eindigde voor restaurant Le Steak ’17 in mineur. Het steakresta­urant op het Eilandje, dat drie maanden geleden de deuren opende, kreeg maandagoch­tend rond 5u een inbreker over de vloer. De uitbaters hebben de hele inbraak dankzij camera’s op beeld staan.

“We hadden een geweldig weekend dankzij het mooie weer. Maar toen ik maandagoch­tend het restaurant binnenging, kwam ik terecht in een ravage”, vertelt chef Julien Renders.

“Gelukkig hangen er overal beveiligin­gscamera’s. Op die beelden konden we zien hoe de man net voor de ingang eerst rustig zijn sigaretje rookt, om zich dan via het kleine keldergat naar binnen te wurmen. Hij sloeg de riolering kapot en baande zich een weg naar het restaurant.”

Ook schoenen gestolen De inbreker doorzocht de hele zaak, en ging aan de haal met tal

van waardevoll­e spullen. “Laptops, sterkedran­k, dure interieurz­aken,.. Noem maar op, en hij nam het mee. Bovendien woont boven het restaurant mijn zakenpartn­er. Ook daar brak hij in, en stal hij heel wat persoonlij­ke spullen zoals schoenen, handtassen, enzovoort. We zijn zeker voor 10.000 euro aan waardevoll­e zaken kwijt.”

Maar daar bleef het niet bij. De dief, die met zijn kostuumves­t op de koop toe nogal deftig gekleed was voor een inbraak, besloot zijn geslaagde rooftocht af te sluiten met een drankje.

“Nadat hij er drie kwartier lang een bende van had gemaakt, ging hij rustig aan de bar zitten en dronk hij een Fanta. Onvoorstel­baar”, klinkt het bij Julien. “Ik werk al lang in de horeca en heb al heel wat meegemaakt, maar dit slaat alles. Het is gewoonweg hallucinan­t.”

Nog voor Julien aangifte deed bij de politie, besloot hij het heft in eigen handen te nemen. “Het keldergat is volledig dichtgetim­merd met een hoop stevige houten planken. We zijn nu voor 100% beveiligd.”

Nadien kwam de politie ter plaatse, en ook het labo zal nog langskomen voor sporenonde­rzoek. Ook de verzekerin­g is op de hoogte gebracht.”

Julien Renders

Chef Le Steak ’17

‘‘Ik werk al lang in de horeca, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.’’

Vandaag gaat Le Steak ’17 weer open. “We zijn opnieuw volledig operatione­el. Helaas gebeuren zulke dingen nu eenmaal , maar we blijven niet bij de pakken zitten.”

 ?? FOTO RR ?? De man rookte eerst een sigaret voor hij aan zijn inbraak begon.
FOTO RR De man rookte eerst een sigaret voor hij aan zijn inbraak begon.
 ?? FOTO KP ??
FOTO KP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium