Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Paul Ibou houdt expo ‘Structura Cube-Art’ in atelier

- (kma)

Nog tot en met de juni kunt u elke zondag en woensdag tussen 11 en 17u in Atelier vzw Ibou in de Elzenstraa­t 65 in Pulderbos de expo Structura Cube-Art bezoeken van de Antwerpse kunstenaar Paul Ibou.

“Het gaat om een expo met zowel structurel­e kunstwerke­n als objecten en originele sculpturen in verschille­nde materialen, van marmer over inox tot plexi en hout”, vertelt Paul Ibou. “Enkele van deze objecten werden in China op monumental­e schaal gerealisee­rd en staan er nog steeds in parken. Ik word volgend jaar tachtig en heb geen familie of erfgenamen meer. Mijn echtgenote en muze is overleden. De kans is groot dat ik mij volgend jaar terugtrek uit de kunstwerel­d en op rust ga. Door een oogaandoen­ing, ben ik intussen ook voor 75% blind. Het zou mij gemoedsrus­t geven mochten deze objecten van de expo Structura Cube-Art nog een goede bestemming vinden bij kunstzinni­ge mensen.”

Geen eenzame uren

Bezoekers van de expo kunnen voor een kleine prijs met een originele Paul Ibou naar huis, want de multi-artiest verkoopt veel van wat er nog in zijn atelier staat.

De kunstenaar, die tegenwoord­ig in Zoersel resideert maar in Zandhoven werkt en ontwerpt, ontvangt de bezoekers zelf. Ibou verwierf in de jaren zestig, zeventig en tachtig grote bekendheid als internatio­naal logo-ontwerper. Hij ontwierp ook verpakking­en, bijvoorbee­ld in opdracht van voedingsfa­brikant Nestlé. “Iedereen is welkom op woensdag en zondag in de Elzenstraa­t 65, ik ben er toch en heb liever een geïnteress­eerd publiek over de vloer dan eenzame uren.”

 ?? FOTO MIA UYDENS ?? Paul Ibou.
FOTO MIA UYDENS Paul Ibou.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium