Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Besef bij ons groeit dat we titel nog kunnen pakken”

Yannick Lodders wil met prijs op zak naar Bornem vertrekken

- PETER NYS

Naast het veld lopen de zaken dan misschien niet helemaal naar behoren, op het veld blijft Rupel Boom voortreffe­lijk presteren. Met nog drie speeldagen te gaan staan de Steenbakke­rs nu zelfs virtueel op kop. Samen met Mandel United hebben ze de beste papieren in handen om de titel te pakken. Sparta Petegem, dat een heel seizoen op kop stond, lijkt in het zicht van de eindmeet te sneuvelen.

Op papier had Rupel Boom van de drie titelkandi­daten zaterdag de lastigste opdracht. De Steenbakke­rs trokken naar Ronse, dat thuis sterk voor de dag komt en over een stevige defensie beschikt. Maar na vijf minuten stond het al 0-2 en uiteindeli­jk verschenen er zelfs forfaitcij­fers op het bord.

“We hebben een zeer sterke prestatie geleverd”, zag ook Yannick Lodders. “Iedereen was enorm gefocust. Het besef groeit dat we kampioen kunnen worden en dat motiveert ons enorm. We wippen nu over Sparta Petegem naar de tweede plaats en zondag kunnen we zelfs alleen aan de leiding komen als we Harelbeke kloppen. Lukt dat, dan trekken we de week nadien met één punt voorsprong naar Mandel United voor wat in principe de beslissend­e match zal zijn.”

Zelf scoorde je voor de tweede match op rij. Yannick Lodders: “Inderdaad. Het heeft heel lang geduurd voor ik dat doelpuntje beet had dit seizoen.

Vorige week tegen Bornem lukte het dan toch. En nu was het meteen weer raak. Al was dit toch vooral een doelpunt voor de statistiek­en, we stonden al 0-4 voor. Die treffer tegen Bornem was belangrijk­er. Dat was de 2-1 op een moment dat we het moeilijk hadden.”

Datzelfde Bornem wordt volgend seizoen jouw nieuwe club. “Ik heb een hele tijd getwijfeld, maar uiteindeli­jk was het de beste

optie voor mij. Ik ken de club ook vrij goed, ik speelde er al eens twee jaar voor ik naar Rupel Boom kwam. Bornem zakt, maar wil bouwen aan een ploeg die binnen dit en twee jaar weer kan promoveren. Met Vinnie Verhoeven en Mattis Persoons werden nog twee andere ervaren spelers binnengeha­ald, waar ik destijds al mee samenspeel­de in Bornem. Ik zal er een van de leiders moeten worden en dat zie ik wel zitten. Maar goed, dat is voor volgend seizoen, in de komende weken wil ik me uitsluiten­d op Rupel Boom focussen. We zijn er heel dichtbij, maar het kan nog altijd alle kanten op. Harelbeke wordt volgende week nog een taaie tegenstand­er. En dan is er de verplaatsi­ng naar Mandel, de enige ploeg die ons dit seizoen wist weg te spelen. Thuis kregen we een 1-7 om de oren. Dat zijn we nog niet vergeten.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Yannick Lodders viert zijn doelpunt van vorige week tegen Bornem. Uitgereken­d tegen zijn ex-club, waar hij volgend seizoen opnieuw aan de slag gaat. “Ik zal er een van de leiders moeten worden.”
FOTO GOYVAERTS Yannick Lodders viert zijn doelpunt van vorige week tegen Bornem. Uitgereken­d tegen zijn ex-club, waar hij volgend seizoen opnieuw aan de slag gaat. “Ik zal er een van de leiders moeten worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium