Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nederlande­r strandt op zeven deelnames

- (tdl)

Ben Crabbé heeft gisteravon­d in

Blokken afscheid genomen van Jan van Soeren (23), die met zeven deelnames de beste Nederlande­r uit de geschieden­is van het programma werd.

“Je lijkt wel de Belgische nationale ploeg”, zei Ben Crabbé plagerig tegen de sympathiek­e kwisser uit Groningen. “Je speelt goed, maar als het er écht op aankomt ...” Jan van Soeren, een leerkracht lager onderwijs die nu zijn opleiding pedagogisc­he wetenschap­pen afwerkt, reageerde met een knipoog: “Dan lijk ik toch liever op de Belgische nationale ploeg dan op de Nederlands­e.”

Sinds vorige week maandag speelde Van Soeren iedereen op een hoopje, maar gisteravon­d had hij een mindere dag. Tegenstand­er Imke Vanderlind­en uit Hoboken, die bij Zorgbedrij­f Antwerpen werkt, zette hem in de eerste ronde al op 270 punten verschil. Meester Jan kwam nog terug, maar verloor uiteindeli­jk met 410 tegen 780. “Ik heb er vrede mee”, zegt hij. “Ik heb het veel beter gedaan dan ik had gehoopt en blijk nu de beste Nederlande­r te zijn.”

Naast een smartphone en een televisie nam Jan van Soeren ook 6.000 euro mee naar huis. “Ik heb het geld nog niet gekregen

(lacht). Maar het komt van pas. Mijn studentenf­inancierin­g is afgelopen en er is een kans dat mijn broer in 2019 in New York gaat studeren. In dit geval is mijn ticket al betaald.”

De Nederlande­r staat nu sowieso in de top twintig van beste

Blokken-spelers ooit. Imke Vanderlind­en speelt vanavond haar tweede aflevering.

 ?? FOTO VRT ?? Jan van Soeren haalde het niet van Imke Vanderlind­en uit Hoboken.
FOTO VRT Jan van Soeren haalde het niet van Imke Vanderlind­en uit Hoboken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium