Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik geef toe: wij beschikken over de slechtste papieren”

Tim Verhoeven en Basket Malle staan voor weekend van de waarheid

-

D-day komend weekend voor Basket Malle. De club moet winnen op Lommel B en dan hopen dat Soba B of Gembo verliest. Gebeurt dat niet, zit het Malse avontuur in landelijke er al na één seizoen alweer op.

“Onze opdracht is heel simpel: winnen in Lommel B en daarna de vingers kruisen en de andere uitslagen afwachten”, zegt Tim Verhoeven. “We staan één zege achter op Soba B en Gembo B. Soba gaat op bezoek bij hekkenslui­ter Ekeren B, Gembo moet naar Hasselt B. Wij beschikken in elk geval over de slechtste papieren. Twee weken geleden verloren we thuis met twintig punten verschil van Lommel B, al was die uitslag wel overdreven. Lommel speelde toen nog voor het behoud, het wordt nu dus zeker een andere match. Op het einde van de competitie zie je wel vaker rare uitslagen. Het valt ook af te wachten welke spelers er zullen meedoen bij Lommel B en Hasselt B. Ik hou alvast rekening met een complete tegenstand­er. Als we winnen, kunnen we onszelf niks verwijten. Wat er daarna gebeurt, moeten we aanvaarden.”

De voorbije seizoenen speelde Malle telkens play-offs in eerste provincial­e. De ploeg is het dus wel gewoon om met druk om te gaan.

“Maar we hebben dit jaar een heel wisselvall­ig seizoen achter de rug. Sommige wedstrijde­n waren we heel goed, andere matchen heel slecht. Hopelijk zit het zondag allemaal wat mee. Wat er ook gebeurt: onze ploeg zal niet uiteenvall­en. Op uitzonderi­ng van een nieuwe coach en het vertrek van Robin Sas, wordt de kern samengehou­den. Mochten we ons nu redden of niet, dat maakt op dat vlak geen verschil.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium