Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Marc Coucke al zeker 15 miljoen armer

-

Marc Coucke kan niet zomaar meer aan zijn geld, een gevolg van de overnamepe­rikelen van Omega Pharma door het Amerikaans­e Perrigo. Coucke wilde vorig jaar 50 miljoen weghalen uit zijn holding Alychlo, maar daar staken de Amerikanen een stokje voor. Het kost hem sowieso 15 miljoen.

Coucke dacht eind vorig jaar een goede zaak te doen. Door nog snel 50 miljoen te halen uit zijn investerin­gsholding, wilde hij een nieuwe belastingw­et, die op 1 januari in werking trad, te snel af zijn. De nieuwe wet legt een belasting op van 30% op kapitaal dat uit een vennootsch­ap wordt gehaald.

Het leidde eind vorig jaar tot een stormloop van bedrijfsle­iders die nog snel belastingv­rij het kapitaal van hun vennootsch­ap verlaagden. Duizenden ondernemer­s slaagden in die opzet, maar niet Marc Coucke. Toen hij zichzelf op 50 miljoen wilde trakteren, dagvaardde Perrigo hem prompt, zeggen meerdere bronnen. Die stap kost Coucke hoe dan ook 15 miljoen euro. Een bedrag waarmee je op de transferma­rkt al een behoorlijk­e spits voor Anderlecht kan kopen. Zelfs als de Amerikanen hun claim verliezen, zal hij 30% belasting moeten betalen op het uitgekeerd­e bedrag.

 ?? FOTO BELGA ?? Marc Coucke.
FOTO BELGA Marc Coucke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium