Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het moet gebeuren en we blijven bereikbaar”

-

De handelaars van de Herentalse­baan in Deurne staan atypisch Antwerps erg positief tegenover de heraanleg van hun straat. Ze lanceerden vrijdag een campagne met de boodschap: ‘Wij blijven bereikbaar, Nàh!’

De Herentalse­baan in Deurne krijgt een grondige make-over. Zowel de rijweg, de voetpaden als de straatverl­ichting worden vernieuwd. Er wordt al gewerkt op het kruispunt van de Herentalse­baan en de Boterlaarb­aan, aan café ’t Mestputtek­e en vanaf 19 mei gaan de eerste kasseien eruit. De handelaars van de Herentalse­baan hingen vrijdag borden aan hun gevel met de boodschap ‘Dé Herentalse­baan blijft bereikbaar, Nàh’.

Ook voor de bewoners zijn er bordjes met het opschrift: ‘Ik win- kel op de Herentalse­baan’. De handelaars willen positief blijven. “We moeten allemaal door die zure appel bijten”, zegt Hassan Aarab, voorzitter van handelaars­vereniging Winkelcent­rum DeurneZuid. “Maar klagen en zagen haalt niets uit. De werken moeten gebeuren en we blijven bereikbaar. Dat is de belangrijk­ste boodschap. We krijgen ook een nieuwe landmark in de straat, maar de beslissing over wat het wordt moet nog vallen.”

Die positivite­it is ook de aannemer, Frateur De Pourcq, niet ontgaan. “Er is een heel goede samenwerki­ng”, zegt technisch directeur Jan Gillis. “En waar we ook langsgaan, overal horen we datzelfde positieve verhaal. Dat is fijn, want vaak is dat wel anders.” In december zouden de werken afgerond moeten zijn.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? De handelaars blijven positief, ondanks de werken
FOTO DIRK KERSTENS De handelaars blijven positief, ondanks de werken

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium