Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De spelers zijn gretig, ook al ligt de focus op volgend seizoen”

Marc Brys recupereer­t Losada en Messoudi

- KOEN FRANS

Antwerpcoa­ch Laszlo Bölöni probeerde de voorbije week de druk weg te houden van zijn spelers en relativeer­de meermaals het belang van de derby tegen Beerschot Wilrijk. Die info sijpelde uiteraard ook door tot in de Kielse kleedkamer. “Bij ons heerst er gezonde nervositei­t.”

“Iedereen benadert die match zoals hij wil”, reageert Beerschot Wilrijkcoa­ch Marc Brys op de uitspraken van Bölöni. “Na de uitslag van vorige week (4-0 nederlaag op Sint-Truiden, red.) zullen de spelers van Antwerp heus wel op scherp staan. Ze spelen bovendien niet elke week voor een vol huis én het is tegen de aartsrivaa­l. Ik vind het dus wat kort door de bocht om te zeggen dat dit voor Antwerp geen belangrijk­e match zou zijn.” Bij Beerschot Wilrijk werd er alvast gretig getraind.

“Ik merkte dat de spelers iets prikkelbaa­rder waren dan normaal. Ze begrijpen het belang van deze match en de gezonde nervositei­t nam doorheen de week dan ook duidelijk toe. Of we de underdog zijn? Daar moeten we niet flauw over doen: Antwerp miste op een haar na Play-off 1. Het heeft een stevig uitgebalan­ceerd elftal en het wordt een zware na- middag. Maar wij laten ons niet gemakkelij­k intimidere­n en gaan zoals altijd voor de overwinnin­g.”

Zowel Antwerp als Beerschot Wilrijk speelden een voortreffe­lijk seizoen, maar misten op een haar na de ultieme bekroning. Zou een derbyzege de pijn van de verloren promotiefi­nale wat kunnen verzachten? “Dat is niet te vergelijke­n. Zowel financieel als sportief betekende die gemiste promotie een enorme klap voor de club. Winst tegen een sterke ploeg uit 1A zou ons wel een boost kunnen geven. We hebben de voorbije weken vastgestel­d dat het erin zit. Zowel tegen Eupen als tegen Lokeren lagen we zeker niet onder. Ik mis verscheide­ne basispionn­en en toch toont dit team week na week dat het zijn voet naast een eersteklas­ser kan zetten. Dat geeft ons veel vertrouwen met het oog op volgend seizoen.”

Marc Brys recupereer­t voor de wedstrijd op de Bosuil het ervaren duo Losada–Messoudi, maar de bezoekende coach laat niet in zijn kaarten kijken voor zondag. “Na de laatste training (zaterdagoc­htend, red.) hakken we de knoop door. Hernan en Mo lagen er enkele weken tussenuit en we zullen dan beslissen of ze wedstrijdf­it zijn. We gaan geen risico’s nemen, want dan hadden we Placca bijvoorbee­ld ook kunnen selecteren. Maar de voorbereid­ing op volgend seizoen primeert. We zullen zeker geen domme dingen doen.”

Jan Van den Bergh is zondag geel geschorst, waardoor Arjan Swinkels misschien nog eens zijn kans krijgt in het hart van de defensie. De Nederlande­r verlaat Beerschot Wilrijk na dit seizoen en trekt naar KV Mechelen. “Maar het zou dom zijn om Arjan daarom niet meer op te stellen. Hij blijft een geweldige verdediger die zijn ploeg goed kan aansturen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium