Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dromen tussen elfjes of gillend de diepte in?

-

Misschien is het wel van je kindertijd geleden dat je de Efteling nog hebt bezocht? Wees gerust, wij halen het kind in jou weer boven! Er valt ontzettend veel te beleven in dit attractiep­ark, voor jong en ouder.

In het Sprookjesb­os hebben in de loop der jaren al meerdere generaties rondgekuie­rd. Dat is dé klassieker van de Efteling. Al sinds 1952 staan er sprookjes uitgebeeld, met de lieflijke waterlelie­s van wijlen Koningin Fabiola schitteren­d tussen sprookjes van bekende auteurs. Het Sprookjesb­os is in de loop der jaren fel uitgebreid. De laatste nieuwkomer was Pinokkio die er in 2016 zijn vaste stek kreeg. In de Efteling betoveren tal van wonderlijk­e attracties je en geniet je van spectacula­ire shows. Het ene moment zweef je tussen trollen en elfjes in de prachtige Droomvluch­t en het andere moment trek je ten strijde tegen de draak in de race-achtbaan Joris en de Draak.

Aan spannende achtbanen geen gebrek! Zo ging eind maart de Python

opnieuw open. Deze eerste achtbaan van de Efteling werd grotendeel­s afgebroken en nieuw opgebouwd, inclusief de dubbele looping en de adembeneme­nde kurkentrek­ker. Waaghalzen kunnen zich ook storten in andere avonturen. Aan een snelheid van 90 km/u de goudmijn van Baron 1898

in, bijvoorbee­ld. Deze spectacula­ire duikachtba­an werd geopend in 2015. Krijg je er niet genoeg van? Dan kan je er gerust de hele avond steeds opnieuw induiken.

Op deze zomeravond kan ook wat verkoeling welkom zijn. Die vind je in de woeste wildwaterb­aan van de Piraña of de Vliegende Hollander, de spectacula­ire waterachtb­aan. Een nieuwe darkride, een attractie waarin je in het donker door thematisch­e scènes rijdt, is Symbolica. Deze grootste en duurste attractie van de Efteling werd op 1 juli 2017 geopend bij het 65ste jubileum van het park.

Naast de vaste attracties valt er speciaal voor onze abonneeavo­nd nog heel wat bijzonders te beleven: de sprookjesb­osbewoners zorgen voor extra vermaak, in alle rijken van het park geniet je van muzikale en animerende acts. En mis zeker de Tiësto Efteling Aquanura-show niet! Speciaal voor deze gelegenhei­d wordt deze show getoond. De bekende Nederlands­e dj Tiësto maakte een dancemix, waarop meer dan 200 fonteinen, 900 lampen en vuureffect­en mee dansen. Je zal zien: sprookjes en opzwepende muziek gaan goed samen!

Wist je dat de Efteling qua oppervlakt­e een van de grootste themaparke­n in Europa is? Alleen al tijdens je bezoek aan het Sprookjesb­os leg je ongeveer de afstand af tussen het Centraal Station en de Boerentore­n. Verpozen tussendoor is dan ook geen overbodige luxe. Bij een hapje en een drankje natuurlijk, want alle horecazake­n op het Eftelingdo­mein zijn tijdens de abonneeavo­nd geopend. Geniet ervan!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium