Gazet van Antwerpen Stad en Rand

The X-Files

-

MA 16/04 | Q2 | 20.35u

In 2016 maakte The X-Files al een korte comeback, en vanaf maandag toont Q2 een elfde seizoen met tien nieuwe aflevering­en. Zo viert de sf-reeks die al bekroond werd met zestien Emmy Awards en vijf Golden Globes haar 25-jarig bestaan. Opnieuw kruipen David Duchovny en Gillian Anderson in de huid van de iconische FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully. Het onafscheid­elijke duo is toe aan hun laatste avontuur samen, want Anderson maakte enkele maanden geleden bekend dat ze stopt met de reeks. “Ik schrok van de extreme reacties daarop”, zei ze onlangs. “Maar ik heb altijd gezegd nooit opnieuw voor jaren te willen vastzitten aan de serie.”

X-Files-maker Chris Carter zegt dat het niet de bedoeling is dat dit elfde seizoen het laatste wordt. Maar het verlies van Anderson zou wel flink aankomen. Jaren geleden gaf ook David Duchovny er al eens een poos de brui aan, en de kijkcijfer­s zakten flink.

Wordt Scully ontvoerd door buitenaard­se wezens? Kunnen Mulder en de rest van de wereld de pandemie overleven? En waar houdt William, de zoon van Scully en Mulder, zich verborgen? Met die vragen eindigde het vorige seizoen van The X-Files. In seizoen 11 krijgt de kijker antwoorden.

Na de sf van The X-Files serveert Q2 maandag trouwens ook nog een stevige portie fantasy, met de start van het zevende seizoen van Game of Thrones.

 ?? FOTO Q2 ?? David Duchovny en Gillian Anderson: boegbeelde­n van The XFiles.
FOTO Q2 David Duchovny en Gillian Anderson: boegbeelde­n van The XFiles.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium