Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zege zou een opkikker zijn”

Yorben De Vogelare hoopt op tweede basisplaat­s

-

Na twee nederlagen op rij wil Cappellen tegen Duffel het sportief blazoen oppoetsen. Yorben De Vogelare hoopt met een tweede basisplaat­s zijn steentje daartoe te kunnen bijdragen.

Een korte invalbeurt tegen Spouwen-Mopertinge­n kreeg vorige week op Hades een aangenaam vervolg voor Yorben De Vogelare. “Met een basisplaat­s had ik eerlijk gezegd geen rekening gehouden”, zegt de Schildenaa­r. “Ik trainde een volledig seizoen met de A-kern, maar pas door het groot aantal afwezighed­en kwam een selectie dichterbij. Of ik nog kansen krijg, is natuurlijk een beslissing van de trainer, maar ik kijk wel tevreden terug op mijn prestatie van vorige zaterdag. In het eerste kwartier moest ik me aanpassen aan de snelheid van uitvoering en de intensitei­t in de duels. Maar met de steun van de ploegmaats kreeg ik snel vertrouwen en kende ik al bij al weinig problemen. Mijn duel- kracht en snelheid over langere afstand kwamen me goed van pas. Ik hoop daar de volgende wedstrijde­n nog profijt uit te puren. Dat ik op mijn vertrouwde positie van rechtsacht­er word uitgespeel­d, vergemakke­lijkt uiteraard de integratie. Na een jaartje Lierse kwam ik als 12-jarige naar Cappellen en de opleiding die ik er genoot, werpt nu zijn vruchten af.”

De 19-jarige student cross media management hoopt tegen Duffel komaf te maken met de povere thuisreput­atie. “De sfeer in de groep is uitstekend. Een zege zou een extra opkikker betekenen. Geen van beide ploegen heeft nog iets te winnen of te verliezen, zodat we er vol voor kunnen gaan.”

Ploegnieuw­s: Wesley Geuens is nog onzeker. Vincent De Lil komt bij de kern. Bavon Tshibuabua en Maxim Volant zijn geschorst.

Kern: Joossens, De Vogelare, Lenaerts, Geuens, Lemaire, Floren, Kil, Deckers, Cham, Willemsen, Wouters, Mathyssen, Destoop, De Lil, Olongo Ekila, Claessens en Pirotte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium