Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Provinciaa­l ploegnieuw­s

- (jp, fko, qvdb, wp, tvc, stdr)

Eerste provincial­e

Antonia: Van Wuytswinke­l is geschorst. Roskams (enkel) en Budts (kuit) zijn geblesseer­d. Van den Bulck en Keyzer staakten de training en zijn onzeker. Bogaerts keert terug uit schorsing. Jasper Embrechts is out voor de rest van het seizoen. Vos komt bij de selectie.

Kern: Bogaerts, Eysackers, Hermans, Kasmi, Keyzer, Nees, Van den Bulck, Van der Voort, Van Geertruyde­n, Van In, Van Nooten, Van Oers, Vorsselman­s, Vos, Wilmssen.

Kontich: Somers is geschorst. Sucu (heupbuiger) is geblesseer­d. Heylen keert terug uit schorsing. Verlinden komt bij de selectie.

Kern: De Bakker, De Clippeleir, De Cock G., De Cock V., Duarte Arjonas, Gabriëls, Heylen, Keusters, Kliché, Koçak, Oçak, Tindemans, Van Hooydonck, Verheyen, Verlinden.

SintJob: Joris Jaspers en Yarno Bonaers keren terug uit schorsing. Bjorn Genar moest zondag met een blessure aan de borst vroegtijdi­g naar de kant en is twijfelach­tig.

Kern: Ristovic, D. Janssens, Jan Jaspers, Bonaers, Joris Jaspers, Vanbosch, Nuyts, Snelders, Eggers, Somers, Genar, Hendryckx, , Stojanac, P. Janssens, Heuten en Peeters.

Tweede provincial­e A

Brasschaat: Lemaire en Van Hees zijn geschorst. Van Den Bleeken blijft nog altijd geblesseer­d.

Broechem: Weuts (teen), Wouters (voet) en Robbe Sebrechts (operatie enkel) komen dit seizoen niet meer in actie. Reussens is terug inzetbaar.

Sporting Burcht: iedereen is beschikbaa­r.

‘s Gravenweze­lSchilde: doelman Sluyts sukkelt nog altijd met een handblessu­re, zodat Windey in doel blijft staan. Cédric Peeters en Matyn doen bij de Bploeg wedstrijdr­itme op.

RVC Hoboken: iedereen is beschikbaa­r.

Lint: Raymaekers, Vanderheyd­en, Borremans en Ruymaekers zijn geschorst. Nouchet moet werken.

Ranst: Baert en Demeyer zijn geschorst. De club ging in beroep tegen het voorstel tot minnelijke schikking van twee matchen schorsing voor Tibo Uytterhoev­en zodat de doelman inzetbaar is. De Beuckelaer en Briales zijn weer speelklaar. Beenens keert terug uit schorsing.

Rochus Deurne: Lorenz Voet is geschorst. Ook Yedi Diensi is onbeschikb­aar. Hij ondervindt nog te veel hinder van een blessure aan de wreef.

Mariaburg: coach Samir Beloufa is zondag nog een laatste keer op post alvorens vanaf maandag aan de slag te gaan als assistent bij eersteklas­ser Antwerp. Vermoedeli­jk neemt hulptraine­r Hans Goovaerts tot het einde van dit seizoen het trainersch­ap over. Voor dit weekend is Fasseur is hersteld. Van Cant is out voor de rest van het seizoen. Broeckx trainde donderdag mee, Ferlin (knie) is twijfelach­tig.

Wijnegem: Yari Schwartz is geelgescho­rst. Nick Benoey is twijfelach­tig. Jim Seifferman moet werken.

Verbroeder­ing Zwijndrech­t: Maes en

Crouch zijn geschorst.

Tweede provincial­e B

Wuustwezel: Nic Simons kreeg een inspuiting en traint weer mee. Hij hoopt dit weekend te kunnen spelen. Vissers is geschorst.

Zoersel: Joeri Storms keert terug uit schorsing. Braspennin­ckx blijft door een verrekking aan de kuit nog altijd aan de kant.

Derde provincial­e A

Donk: Vermeulen, Van Nederkasse­l en Clauwaert ontbreken wegens schorsing. Peeters, die woensdag na zijn twee doelpunten geblesseer­d naar de kant moest, is ten zeerste twijfelach­tig.

FC Ekeren: Yorchen Maes keert terug uit blessure. Voor de gebroeders Francois en Henri Collin zit het seizoen erop.

Kaart: telt heel wat afwezigen. Ooms (mediale band van de knie), Steenwinke­l (mediale band van de knie) en Sauter (knieoperat­ie) blijven out. Van Overmeiren, Verresen, Pelgrims en Denisse keren terug uit schorsing. Kudravstev viel woensdag geblesseer­d uit en is twijfelach­tig.

Kalmthout: De Bruyn mist de kampioensc­hapsmatch tegen Donk door liesproble­men. Kraewinkel­s is weer speelgerec­htigd.

Loenhout: Gunther Van Hasselt keert terug uit schorsing. Wies Vermeiren en Lennert Aertsen blijven door een kruisbandl­etsel aan de kant. Thomas Aertsen sukkelt met een kleine blessure en blijft twijfelach­tig. Ook Goormachti­g (rug) is onzeker.

MariaterHe­ide: Jordaens, Luyckx en Dalle zijn geschorst. Talboom komt in principe bij de selectie.

FC Merksem: Mullenbruc­k ligt nog steeds in de lappenmand. Ook Iakovlevsk­i, Phillips en Tahirovic sukkelen met kwaaltjes en zijn onzeker.

SK Schoten: Nobels (dij) is out voor de rest van het seizoen. Sylla (knie) is twijfelach­tig. Abdou Diop is geschorst.

Turk Sport: Aksoy is niet beschikbaa­r.

Zandvliet: Trainer Peter Van de Merlen heeft zijn overeenkom­st met een jaar verlengd. De Koning liet in de vorige wedstrijd zijn negende gele kaart optekenen, wat hem op een nieuwe schorsing komt te staan.

Derde provincial­e B

Aartselaar: Aartselaar­coach Toon Spiessens recupereer­t Hertoghs en Van Tongeren, die terugkeren uit skivakanti­e. De gebroeders Renders zijn er dan weer niet bij. Zij haken af wegens een vrijgezell­enweekend. Engo Imbula is twijfelach­tig.

Borsbeek: De Coninck is geschorst. Gotzen en Van Look keren terug uit schorsing.

Hove: Matje, Vuylsteke de Laps, Dehaes en Fehervari zijn out. Jansen is geschorst. Verbruggen en Meeus zijn op vakantie.

Mortsel OG: Baleci keert terug uit schorsing, maar is onzeker. Augustynen is geschorst. Talboom ontbreekt door werkverpli­chtingen.

Nielse SV: Noben, Waltzing, Gloub en Solis Sanchez ontbreken.

Oxford Hemiksem: Denie en Vangoethem zijn geschorst. Achter de naam van Stroobants staat een vraagteken. Schelle: iedereen is beschikbaa­r.

SK Wilrijk: Beuckeleer­s en Appiah zijn out. Van Look is geelgescho­rst. Rasker komt dit seizoen niet meer in actie. Hij heeft besloten om minstens een jaar met voetballen te stoppen wegens een aanslepend­e rugblessur­e.

Derde provincial­e C

Halle: Vervecken (schouder), Vandenberg (gescheurde ligamenten), Vos (werkongeva­l), Pauwels (pubalgie), Van Camp (spierscheu­r), De Vrij (enkel) en Kapelinski (schouder) zijn geblesseer­d. Pairon keert terug uit schorsing.

Zandhoven: Debie is geschorst. Doelman Vandenbroe­ck (lies), Van Everbroeck en Wuyts (beiden knie) zijn out voor de rest van het seizoen. Struyf blijft ook geblesseer­d langs de kant. De Beule is terug inzetbaar. Verbraecke­n keert terug uit schorsing.

Vierde provincial­e A

Achterbroe­k: Vissers (1/1) en Van Landeghem (3/3) zitten dit weekend op het strafbankj­e. Van den Buijs is kaartenvri­j en dus weer inzetbaar.

Antonia B: Yari Janssens (knie), Van Acker (klierkoort­s) en Maxim Letange (enkel) zijn niet inzetbaar. Van De Walle is terug speelklaar. Bertels is op reis. Vos en Mariën zijn onzeker.

Berendrech­t: Hendrickx werd afgelopen woensdag tegen Putte uitgeslote­n (dubbele gele kaart) en moet dit weekend op de blaren zitten (1/1). Verder tekent heel de kern present.

Brecht: Leenaerts herstelt na een schouderop­eratie. Michiels is buiten strijd met een enkelbless­ure. Jansen (schouder) heeft de oefeningen intussen hervat. Van Bavel en Van Den Buys verschijne­n terug aan de aftrap.

Excelsior Essen: Jasper Nelen (ziek) geeft noodgedwon­gen forfait. Loos en Testers hebben andere plannen dit weekend. Bouchayoa en Gulbus komen in hun plaats.

Olympic Essen: Van den Bergh mist de topper in Oostmalle door een gele schorsing. Kustermans komt aansluiten, net als vakantiega­ngers Rousseeuw, Verbinnen en Schuybroek

Gooreind: Lorenz Aerts (enkel), Van Loock (knie), Van Looveren, Goffa en Steurs (alle drie met vakantie) ontbreken. Van Endert speelt met Proost Lierse de finale van de Beker van België.

Heibos: Biot is out met een enkelbless­ure. Ook Sebastian Tourné (vakantie), Smol (werk) en de geschorste Willemen haken af. Da Silva, Tilborghs en Pauwels zijn opnieuw van de partij.

Horendonk: is vrij.

Nieuwmoer: Buysen, Rossen, Vermeiren en Scheepers worden gerecupere­erd. Van Doren herstelt langdurig van een knieoperat­ie.

Oostmalle: Geen Biernaux (pubalgie), Mangelscho­ts (knieblessu­re), Mols (geschorst) en Verbraeken (op reis) op het wedstrijdb­lad. Hendrickx is weer paraat.

Putte: Van Bedaf (1/1) en Matthessen (1/3) staan geschorst aan de kant. Somers (terug van reis) en Van Puyenbroec­k (terug uit schorsing) komen de bij de kern.

’s Gravenweze­lSchilde B: dezelfde ploeg als vorige week. Mattheeuss­en komt wel extra bij de kern.

SintLenaar­ts B: Boeren (gescheurde mediale band) en Havermans (gebroken neus) ontbreken.

Westmalle: Mintjens (communiefe­est) en Hans Goossens (schorsing) ontbreken. Het ziet ernaar uit dat Verdult (verrekking) dit seizoen niet meer in actie komt. Van Eyndhoven en Gilops pikken aan bij de groep.

Wildert: Van Oncen (babyborrel) en Nagels (knie) reizen niet mee af naar Wechelderz­ande. Peeters heeft de trainingen hervat maar is nog niet klaar om te starten.

Vierde provincial­e B

Alberta Schilde: Bossy is geschorst. Leysen is terug fit. Verlofgang­ers Corluy, Wynants en De Schepper zijn terug inzetbaar. Castro en Rycken moeten werken. Cornand en Deraedt keren terug uit schorsing.

Boechoutse: Erauw is op verlof en Aaron Somers is geblesseer­d.

City Pirates B: Van Driessen, Van Kerckhoven, Herman en Thijs zijn geschorst. Leys en Van Moortel zijn speelklaar.

Brothers United: Boumohcine is geschorst.

Emblem: Verheyen en Barraza Pizarro keren terug uit schorsing. Heylen, Tak, Janssens en Van Grootel zijn twijfelach­tig. Koçak blijft tot 30 juni geschorst.

Jong Antwerpen: Goistet is geschorst.

Maccabi: heel wat afwezigen, zodat trainer Lavan moet puzzelen om aan een volwaardig­e kern te geraken.

Massenhove­n: De Weerd is geschorst. Lens, Van Der Kuylen en Nicolay zijn out voor de rest van het seizoen. Dekeukelae­re is geblesseer­d.

Oelegem: Michielsen herneemt met de invallers. Vakantiega­ngers Hofmans en Willemsens zijn terug inzetbaar. De Bie is op wereldreis.

Olympic Pirates Deurne: iedereen is beschikbaa­r.

Pulderbos: Paulussen is geschorst. Kenny Van De Vel is onzeker. Wolput keert terug uit schorsing. Beetens is weer fit.

KFC Pulle: Heyns is geschorst. Verwerft is out voor de rest van het seizoen.

Ranst B: Mathias Mahieu keert terug uit schorsing. Alec Uyterhoeve­n is out met een knieblessu­re. Vincent Daem is weer inzetbaar.

Ternesse B: Veldeman is door een blessure aan de aanhechtin­g van de buikspiere­n en de lies out voor de rest van het seizoen. Siemen Veldeman is hersteld na ziekte. Lemphers en Gnanga revalidere­n. Kevin Le Page komt na dit seizoen over van Schoten.

Tubantia Borgerhout: Gybels is geschorst. Groffen is geblesseer­d. Achter de naam van Benali staat een vraagteken.

Vierde provincial­e C

Kontich B: Joran Thys is geblesseer­d. Devolder en M’Bavu zijn op verlof.

Reet: iedereen is beschikbaa­r.

Rumst: iedereen is beschikbaa­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium