Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We letten vooral op de wil om door te groeien”

IT-specialist Cheops heeft 75 vacatures in 2018

-

Het gaat hard bij IT-bedrijf Cheops met hoofdzetel in de Prins Boudewijnl­aan in Edegem. De zaak zal dit jaar dankzij zijn groei 75 nieuwe werknemers met uiteenlope­nde profielen in dienst nemen.

bestaat sinds 1989 maar het is vooral sinds 2005, toen CEO Filip Goos de boel helemaal overnam, dat het bedrijf begon te groeien. “Onze CEO merkte op dat werken met een cloud toekomst had. Cheops is dan ook een referentie geworden op het vlak van bedrijven helpen met hun ITomgeving. Wij kunnen medewerker­s en infrastruc­tuur inzetten bij de klant zelf, maar wij kunnen ook het volledige beheer van de technologi­e bij een klant overnemen als externe partner. Dit gebeurt onder andere door onze cloud-toepassing­en. Op die manier krijgt de klant meer ruimte en budget om zich klaar te stomen voor toekomstig­e uitdaginge­n en innovaties”, geeft Christophe Jacques, marketing director bij Cheops, aan.

Vorig jaar steeg de omzet bij de

Edegemse firma met 29% tot 30,4 miljoen euro. Terwijl er in 2015 nog 150 medewerker­s waren, zal eind 2018 de kaap van driehonder­d personeels­leden worden overschred­en.

“Op jaarbasis willen we nu 75

nieuwe medewerker­s aantrekken. Uiteraard zitten er IT’ers bij, maar ook mensen voor de diensten boekhoudin­g en human resources zullen we aanwerven. Tijdens de eerste drie maanden van 2018 hebben we trouwens al twintig nieuwe medewerker­s in dienst genomen.”

Cheops heeft nog filialen in Zaventem en Gent, maar bijna de helft van de aanwerving­en is bestemd voor de Antwerpse regio. “We hechten veel belang aan het woon-werkverkee­r zodat onze medewerker­s dichtbij huis werken. Daarnaast moeten we onze IT-specialist­en, zoals de JAVA-developers, erg uitdagende projecten kunnen aanbieden. Tot slot worden de doorgroeim­ogelijkhed­en nauw opgevolgd. Dankzij onze Cheops Academy kunnen onze mensen bijscholen, als ze dat willen. We werven minder aan op basis van het cv, maar hebben oog voor het potentieel en de wil om door te groeien.”

 ?? FOTO RR ?? Marketingm­an Christophe Jacques van Cheops.
FOTO RR Marketingm­an Christophe Jacques van Cheops.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium