Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In Mandel de kroon op het werk zetten”

Rupel Boom op één zege van titel

- (pni) PETER NYS

Nog één overwinnin­g scheidt Rupel Boom van de titel. De Steenbakke­rs haalden het gisteren met 4-2 van Harelbeke en trekken volgende week met één punt voorsprong naar Mandel United. Bij winst tegen de enige overgeblev­en concurrent is de titel een feit. “We hebben ginder nog iets recht te zetten”, zegt Mguel Cobos.

31 31 31 32 32 42 21

Rupel Boom diende alles uit de kast te halen om Harelbeke te kloppen. Dankzij Doncos stond al vrij snel de 1-0 op het bord, maar in de laatste twintig minuten werd er aan de lopende band gescoord. Middenveld­er Miguel Cobos bracht zijn ploeg tot twee keer toe weer op voorsprong. “Het was een moeilijke wedstrijd tegen een stevige ploeg. Ik schat Harelbeke behoorlijk hoog in”, aldus Cobos. “We winnen uiteindeli­jk verdiend, maar we zijn wel diep moeten gaan. Ze kwamen twee keer weer langszij, maar we zijn er blijven in geloven en dat heeft geloond.”

Bezoekende fans

Rupel Boom springt nu over Mandel naar de eerste plaats. Als het daar zondag gaat winnen, is de titel binnen. “Daar gaan we dan ook alles aan doen. Zondag kan de beslissing vallen. Zij moeten sowieso voor winst gaan. Bij een gelijkspel blijven we één punt voor en kunnen we het op de slotdag thuis tegen Londerzeel afmaken. Maar we gaan er alles aan doen om die laatste match overbodig te maken. In principe is er niks mooier dan kampioen spelen tegen de enige overgeblev­en concurrent. Misschien jammer dat we op verplaatsi­ng spelen, maar ik verwacht dat er heel veel mensen van Boom mee naar daar zul- len gaan.”

Rupel Boom heeft het mentale voordeel van de voorsprong in de stand, Mandel die van de 1-7 uit de heenmatch. “Ik denk niet dat dat nog speelt. Iedereen beseft dat dat een uitzonderl­ijke wedstrijd was zoals je er maar eens om de zoveel seizoenen één hebt. We stonden na elf minuten 0-3 achter en dan krijg je een bizar matchverlo­op. Het verschil tussen Mandel en Rupel Boom is lang niet zo groot, anders stonden we op twee matchen van het einde niet zo dicht bij elkaar in de stand. Die pandoering uit de heenmatch is zelfs een extra sti-

3-3 maar uiteindeli­jk nam Hens alle twijfels weg. Rupel Boom komt aan de leiding. Als het volgende week wint op Mandel is de titel binnen. mulans voor ons. Voetballer­s worden niet graag vernederd en zeker niet voor eigen publiek. We hebben nog iets recht te zetten.”

Apotheose

Het zou ook een mooi afscheid zijn voor de vele vertrekker­s. “Inderdaad. Voor heel wat spelers stopt het verhaal bij Rupel Boom na dit seizoen. Er is niks mooier dan te vertrekken met een titel op zak. We vormden gedurende twee seizoenen een zeer hechte groep. Zondag moet de apotheose volgen.”

57 56 53 53 48 46 42 41 38 34 34 33 32 26 25 14

22 22 16 14 13 13 13 12 11 10 10 9 8 6 3 2

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium