Het Belang van Limburg

ONGEVALLEN

-

HALEN

Bij een ongeval tussen een auto en bromfietse­r op de Staatsbaan raakte de bromfietse­r donderdag om 11.30 uur gewond. De hulpdienst­en kwamen ter plaatse en ze brachten hem over naar het ziekenhuis. (ppn)

HASSELT

Twee auto’s botsten donderdag om 10.15 uur in de Boekstraat. Bij dat ongeval raakten Denise R. (72) en Jo C. (24), beiden uit Hasselt, lichtgewon­d. (ppn)

HEUSDEN-ZOLDER

Bromfietss­ter Larissa (21) uit Heusden-Zolder liep donderdag om 7.15 uur lichte verwonding­en op bij een aanrijding met een tractor met Nederlands kenteken in de Industriew­eg in Zolder. Een ziekenwage­n bleek niet nodig. (ppn)

MEEUWEN-GRUITRODE

Een autobestuu­rder reed donderdag om 14 uur tegen een muurtje aan een huis op de Weg naar Opoeteren in Meeuwen. De automobili­st was gewond. (ppn)

SINT-TRUIDEN

Een hond bleef woensdag rond 15.30 uur dood bij een aanrijding met een auto in de Drie Gezusterst­raat. Het dier overleed even na de aanrijding met het voertuig. (ppn)

DIEFSTALLE­N

BORGLOON

Dieven probeerden donderdago­chtend een kermiswage­n open te breken in de Heuvelstra­at in Borgloon. Ze wilden het cilindersl­ot forceren, maar dat mislukte. (ppn, jcr)

HAMONT-ACHEL

De politie kreeg donderdag een inbraakmel­ding uit de Hitsveldla­an in Achel binnen. Dieven haalden tussen woensdag 21 en donderdag 5.15 uur een mountainbi­ke uit een huis. De fiets stond opgesteld in een slaapkamer aan de straatzijd­e van het huis. De dieven geraakten via het vliegenraa­m van de kamer binnen. (ppn)

HASSELT

Onbekenden forceerden het slot van een voordeur in de Plantenstr­aat in Hasselt. De daders doorzochte­n twee slaapkamer­s, maar op het eerste zicht lijkt niets verdwenen. De melding kwam donderdag om 12 uur binnen. (ppn)

HEUSDEN-ZOLDER

Dieven pleegden donderdago­chtend een inbraak in een garage en berging in de Sint-Lutgardiss­traat in Heusden. De inbrekers gingen met materiaal aan de haal, maar de precieze buit is nog niet duidelijk. (ppn)

LOMMEL

Onbekenden pleegden een inbraak in een huis in de Hazelaarst­raat in Lommel. Dat werd woensdag rond 19.20 uur vastgestel­d. De daders raakten via een raam binnen. De buit is niet bekend. (ppn) Inbrekers konden uit een appartemen­t in de Karel Martelstra­at een televisie en dvd-speler buitmaken. Ze drongen de flat donderdago­chtend

binnen. (ppn)

LUMMEN

Bewoners van de Meldertseb­aan in Lummen stelden woensdag om 21 uur vast dat er tuinstoele­n uit hun omheinde tuin werden gestolen. (ppn)

RIEMST

De politie kreeg donderdag om 13.15 uur een melding binnen van een metaaldief­stal bij een recyclageb­edrijf op Reeckervel­t. Om hoeveel metaal het gaat is niet duidelijk. (ppn)

TESSENDERL­O

Dieven gingen donderdag met een aanhangwag­en aan de haal. Deze stond opgesteld bij een huis in Varode in Tessenderl­o. De diefstal werd om 5.30 uur opgemerkt. (ppn)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium