Het Belang van Limburg

“Contract in Milaan”

Maaseiks model Noor (16) prijkt op cover van Elle

-

Amper twaalf was ze, toen ze tijdens een concert van Justin Bieber gescout werd door modellenbu­reau Dominique Models. Intussen is Noor Chaltin uit Maaseik zestien en siert ze in september de cover van Elle. “Een bureau uit New York volgt mij op en sinds deze zomer heb ik ook een contract met een bureau in Milaan. Maar we zullen wel zien wat het wordt”, zegt Noor bescheiden.

Vandaag ligt het septembern­ummer van modemagazi­ne Elle in de winkels. In de Vlaamse versie staat een fotoshoot met de Maaseikse Noor Chaltin (16). Van de Franstalig­e versie siert het Limburgse model zelfs de cover. “Normaal was het niet de bedoeling dat ik op de cover zou staan, maar blijkbaar zijn de foto’s goed meegevalle­n”, lacht Noor. “Het thema van de shoot was: like a boy. Jongensach­tige kleren, stoer.”

Introvert

Een beetje verlegen is Noor. Nog wat hees van drie dagen Pukkelpop. 1 meter 80 groot, slank, lang bruin haar, mooi gezicht. Maar volgens mama Lieve Pouls is het haar blik die het verschil maakt. “Noor is heel introvert”, zegt Lieve. “Haar blik is haar sterkte. Als model moet je een beetje lelijk kijken (lacht). Niet te open. Dat kan Noor heel goed.” Noor was erg verbaasd toen ze vier jaar geleden tijdens een concert van Justin Bieber werd aangesprok­en door een dame van het bekende Brusselse modellenbu­reau Dominique Models. “Ik had dit totaal niet verwacht”, zegt ze. “Ik heb mezelf nooit als model gezien. Ik was ook helemaal niet met mijn uiterlijk bezig. Ik at alleen maar pizza en frietjes. Géén groenten. Nu ben ik wel iets bewuster met voeding bezig en ga ik regelmatig fitnessen. Toch ga ik niet op dieet. Bij het bureau meten ze mij regelmatig, maar ze hebben nog nooit gezegd dat ik op mijn eten moet letten.” Haar eerste fotoshoot vindt Noor nog altijd de leukste. “Dat was een testshoot voor het modellenbu­reau zelf. Ik wist niet wat ik moest verwachten, wat ik moest doen. Mijn eerste echte opdracht was een modeshow in Brussel voor ’Les Petits Riens’, in aanwezighe­id van Edouard Vermeulen, onwerper van het merk Natan. Toen ik veertien was, heb ik in een Hongaars tijdschrif­t gestaan. Ik doe verschille­nde shoots, de catalogus en video voor de Brusselse ontwerpste­r Stephanie Anspach. Omdat ik zo jong ben, was het tot nu toe redelijk rustig. Sinds ik zestien ben, word ik steeds vaker gevraagd.”

New York

Dominque Models is overigens niet het enige modellenbu­reau dat interesse heeft in Noor. “Vorig jaar ben ik op Pukkelpop gespot door een ander bureau en ook op straat ben ik al vaker aangesprok­en”, zegt ze. “Ik word ook al een tijdje opgevolgd door een bureau in New York en heb sinds deze zomer ook een contract in Milaan. We zien wel wat het wordt. Een echte droom heb ik niet.” “We blijven realistisc­h”, zegt mama Lieve. “Ze vindt het nu vooral plezant. Voor mij is het belangrijk dat ze haar diploma van het secundair haalt. Maar gelukkig vindt het modellenbu­reau dat ook belangrijk. Zolang het bij twee opdrachten per maand blijft, zal dat geen probleem vormen. Wordt ze vaker gevraagd, zien we dan wel hoe we het doen.”

 ??  ??
 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? “Ik heb mezelf nooit als model gezien. Ik was ook helemaal niet met mijn uiterlijk bezig. Ik at alleen maar pizza en frietjes”, zegt Noor Chaltin.
FOTO SVEN DILLEN “Ik heb mezelf nooit als model gezien. Ik was ook helemaal niet met mijn uiterlijk bezig. Ik at alleen maar pizza en frietjes”, zegt Noor Chaltin.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium