Het Belang van Limburg

Niet twijfelen

-

Twijfel maakt meer kapot dan je lief is. Zeker in het voetbal, waar visie zelden met een hoofdlette­r V geschreven wordt en trainers wegwerppro­ducten zijn geworden. Omdat sport emotie is, niemand graag verliest en ontgoochel­ing snel tot twijfel leidt.

De sterkste clubs zijn die waar de visie zo stevig verankerd is dat er niet snel getwijfeld wordt. Dat moet men vooral in Genk beseffen, waar pas successen werden geboekt op het moment dat Aimé Anthuenis consequent zijn ding mocht doen, Sef Vergoossen groenten in zijn eigen tuin mocht kiezen en Frank Vercautere­n iedereen met beide voeten op de grond zette. Na elke landstitel werden luchtkaste­len gebouwd en holde de club zichzelf voorbij. Ook al omdat het geweer snel van schouder veranderde. De terugkeer naar de roots - lees: Blauw Bloed - deed een nieuwe wind door de club waaien. Ook op het veld werden stappen gezet, het voetbal tegen Anderlecht was het beste dat in jaren in Genk te zien was geweest. Daarom waren we blij om gisteren te horen dat Peter Maes niet twijfelt. Vier nederlagen in vijf matchen mogen de klok niet terugdraai­en. Deze ploeg beschikt over veel talent en moet zijn nieuwe identiteit trouw blijven. Jeugdzonde­n mogen nooit een excuus worden, ze maken wel degelijk deel uit van het huidige groeiproce­s.

Hopelijk beseft iedereen binnen de club dat twijfelen gelijk staat aan achteruitg­aan. In het voetbal moet je door de resultaten heen durven kijken, zolang het voetbal aanspreekt. Het volstaat om de volgende weken heel even de tegenstrev­ers in Europa te bekijken. Zeker Bilbao, maar ook Sassuolo hebben hun nieuwe status te danken aan een consistent beleid. Verliezen hoort erbij. Wat je niet kapot maakt, maakt je sterker. Ongetwijfe­ld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium