Het Belang van Limburg

“Ik ken alleen Anderlecht”

-

Ook al is topspits en Italiaans internatio­nal Domenico Berardi out met een knieblessu­re, toch pakt Sassuolo vanavond uit met een gevreesde scherpschu­tter. Grégoire Defrel komt uit de buurt van Parijs, maar geen Franse voetbalfan die hem tot voor kort kende. Hij werd al uitgeroepe­n tot dé sensatie van de competitie­start in de Serie A, scouts van onder meer Liverpool en Arsenal volgen hem intussen op de voet. Dat komt ervan als je zeven keer scoort in negen wedstrijde­n en dat opportunis­me paart aan twee razendsnel­le benen, drie longen en een groot strijdersh­art. Het levensverh­aal van Grégoire Defrel (25) leest ook als een jongensboe­k. Tot zijn 19de voetbalde hij bij SCM Châtillon, een Franse provincial­er ten zuidwesten van Parijs. Tot hij door een kameraad getipt werd aan een spelersmak­elaar, die eerst een oefenparti­jtje organiseer­de en daarna voor Defrel een driedaagse test bij het Italiaanse Parma regelde.

Laatbloeie­r

Het betekende de échte start van de carrière van de Franse laatbloeie­r. Via Parma, Foggia en Cesena belandde Defrel vorig jaar bij Sassuolo, dat zo’n zeven miljoen euro overhad voor de aanvaller. Met zeven goals en zes assists in 35 wedstrijde­n was hij best tevreden over vorig seizoen. Maar dit jaar gingen plots alle remmen los. “Het is omdat de ploeg zo goed draait, dat ik zelf ook zo makkelijk scoor”, zei Defrel gisteren op de officiële persconfer­entie. “Bovendien voel ik me fitter en sterker dan ooit.”

Over KRC Genk had de Franse scherpschu­tter weinig zinnigs te vertellen. “Ik had nooit van de club gehoord, in België ken ik alleen Anderlecht. Maar we hebben inmiddels al heel wat beelden te zien gekregen en daaruit blijkt dat Genk een sterke ploeg is.”

Les Bleus

Schitteren in de Europa League betekent voor Grégoire Defrel, die meteen scoorde tegen Athletic Bilbao, een nieuwe stap in zijn carrière. Die moet naar de Champions League leiden, de interesse van teams uit de Premier League kan hem daarin sterken. “Ik ben heel fier en tevreden dat ik in Europa voetbal. De Champions League is voor elke voetballer het hoogst haalbare. Maar op dit moment concentree­r ik me alleen op Sassuolo.”

Zijn dromen houdt hij voor de nationale ploeg. Grégoire Defrel voetbalt al zes jaar in Italië, maar interlands kan en wil hij alleen maar voor Frankrijk spelen. “Ik heb een Frans paspoort en voel me ook Fransman. Spelen voor Les Bleus is natuurlijk een droom.”

 ?? FOTO BELGA ?? Grégoire Defrel trof zeven keer raak in negen wedstrijde­n.
FOTO BELGA Grégoire Defrel trof zeven keer raak in negen wedstrijde­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium