Het Belang van Limburg

Belfodil blijft in Luik

Fulham duwt door voor Cissé Deal van 12 miljoen met Everton springt af

- Bob FAESEN

De miljoenent­ransfer van Standard-spits Ishak Belfodil (25) naar Everton gaat niet door. De onderhande­lingen tussen de drie partijen zijn definitief afgesprong­en. Goed nieuws voor trainer Aleksandar Jankovic, want zijn beste speler blijft nu tot het einde van het seizoen in Luik. Ishak Belfodil naar Everton, de afhandelin­g van de transfer leek de voorbije dagen slechts een formalitei­t, maar officieel werd het nooit. Gisteren kwam van uitstel afstel, de onderhande­lingen werden definitief gestaakt. Nochtans bereikten de twee clubs vorige week een principeak­koord over een transferso­m van 12 miljoen euro. Bij Standard en de entourage van de speler maakten ze zich lang sterk dat de transfer zou worden afgerond. Al wilde voorzitter Bruno Venanzi zijn sterkhoude­r het liefst tot het einde van dit seizoen houden. Ook bij Everton rezen er twijfels. Anders dan technisch directeur Steve Walsh zou trainer Ronald Koeman helemaal niet zo overtuigd zijn van Belfodil. De Nederlande­r had negatieve signalen opgevangen over het karakter van de Algerijn, die in zijn carrière een woelig parcours heeft afgelegd. Walsh drukte echter door. Al twee maanden geleden maakte hij zijn interesse kenbaar. Enkele weken geleden had Belfodil een verkennend gesprek met bestuursle­den van de Toffees.

Te veel tussenpers­onen

Everton wilde dus een deal, maar dan wel volgens hun voorwaarde­n. Dat wil zeggen door de juiste tussenpers­onen (makelaars) erbij te betrekken. De makelaars van Belfodil konden het machtsspel­letje van de Engelsen niet appreciëre­n, daardoor liepen de onderhande­lingen een pak vertraging op. Uiteindeli­jk bleek het zelfs een van de redenen voor het afspringen van de transfer. De voorbije dagen werd het stil vanuit Liverpool. Het moest niet meer per se voor Everton, dat met 4-0 gehakt maakte van Manchester City. Finaal werd de transfer volledig afgeblazen. Normaal zal Belfodil tot het einde van het seizoen op Sclessin te bewonderen zijn. Op financieel vlak een domper voor de Rouches, maar sportief gezien een goede zaak. De Algerijnse aanvaller is hun beste speler en moet een cruciale rol spelen in de lastige strijd om playoff 1.

Vrije voormiddag

Voor Belfodil zelf is het afspringen van de transfer uiteraard een teleurstel­ling. Na vier maanden Standard had hij zich opgewerkt van vrije speler tot target van een subtopper in de Premier League. Zijn Engelse droom kan even in de ijskast. De Algerijn kreeg afgelopen weekend al toestemmin­g om naar zijn familie in Parijs af te reizen. De ochtendtra­ining van gisteren liet hij - met toestemmin­g van de club - ook nog schieten. In de namiddag sloot hij aan en zondag tegen Club Brugge is hij gewoon weer van de partij. In het kielzog van Adrien Trebel verlaat mogelijk ook Ibrahima Cissé Standard. Het Engelse Fulham bracht een nieuw bod van 2,5 miljoen euro uit op de middenveld­er. Het eerste bod van de club van ex-STVV’er Denis Odoi en voormalig KRC Genk-speler Neeskens Kebano bedroeg net iets minder dan twee miljoen euro. Het is nog niet duidelijk of Standard het bod zal accepteren. De speler zelf ziet de overgang wel zitten.

Geen Legear - Jonathan Legear, out sinds vorige week, trainde gisteren niet en kreeg verzorging. Net als Lavalée (knie) en Soares (kuit). Het vertrek van die laatste richting het Israëlisch­e Beer Sheva is nog niet officieel.

Mbombo naar Zweden – Yannis Mbombo (22) verlaat Luik voor Zweden. De overbodige aanvaller (ex-STVV) trekt naar Örebro. De spits testte er al in oktober en wist te overtuigen.

Miya verliest van Ghana – Farouk Miya (90’) heeft met Oeganda de eerste match op de Afrika Cup verloren. Ghana was met 1-0 te sterk.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium