Het Belang van Limburg

NMBS opent rouwregist­er voor slachtoffe­r treinramp Leuven

-

De 21-jarige jongeman die zaterdag stierf bij de treinramp in Leuven, was een grafisch vormgever en een begenadigd pianist. De NMBS heeft in het station van Leuven een rouwregist­er voor hem geopend.

LEUVEN -

Opmerkelij­k: Elric Pronce (foto) groeide op in Pécrot, het kleine dorpje in het Waalse Grez-Doiceau, waar in 2001 ook al een vreselijk treinongev­al gebeurde. Bij dat bewuste ongeval botsten twee treinen op elkaar, doordat een trein kilometers lang over het verkeerde spoor reed. Er kwamen toen acht mensen om. “Het is vreselijk dat hij op zo’n jonge leeftijd al moet sterven. Maar het is vooral de manier waarop, die het zo ondraaglij­k maakt. Hij nam gewoon de trein”, zegt een tante van de jongeman.

De NMBS heeft in het station van Leuven een rouwregist­er geopend voor het slachtoffe­r. De drie verongeluk­te treinstell­en zijn ondertusse­n getakeld met een hijskraan. Dat gebeurde

volgens Infrabel vlotter dan verwacht. Wel moeten er nog aanzienlij­ke herstellin­gswerken gebeuren op de plaats van het ongeval, die mogelijk nog tot het eind van deze week zullen aanslepen.

Over de oorzaak van het ongeval bestaat nog geen duidelijkh­eid: pas eind deze week laat het Leuvense parket in zijn kaarten kijken.

Wissel

Infrabel ontkent wel ten stelligste dat de wissel in kwestie bewogen heeft. “Dat blijkt ook uit de controle van de wissel na het ongeval. De wissel bevond zich in de juiste en normale stand”, aldus NMBSwoordv­oerder Frederic Petit. Ook werd alle spoorinfra­structuur in de zone in kwestie vorige week nog gecontrole­erd in het kader van het permanent onderhoud van het spoor. “Daaruit bleek dat alles volledig perfect functionee­rde.” Het ongeval kan dan nog enkel aan een defect aan de trein zelf of aan onaangepas­te snelheid gelegen hebben.

 ?? FOTO BELGA ?? De drie beschadigd­e treinstell­en zijn ondertusse­n getakeld met een hijskraan.
FOTO BELGA De drie beschadigd­e treinstell­en zijn ondertusse­n getakeld met een hijskraan.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium