Het Belang van Limburg

Waterlek tast fundering Sint-Truiderstr­aat aan

-

Maandagavo­nd is er een waterlek ontstaan in de Sint-Truiderstr­aat in het centrum van Tongeren, vlakbij de Grote Markt. Arbeiders wilden ondergrond­s glasvezelk­abel aanbrengen zonder het wegdek open te leggen. Hiervoor hadden ze een werkput gemaakt in de Kloosterst­raat, vlakbij de basiliek. De kabel moest over een lengte van honderd meter geboord worden tot in de werkput aan het begin van de Sint-Truiderstr­aat. Daar is het misgelopen en werd de waterleidi­ng doorboord. De brandweer rukte uit en enkele ploegen van De Watergroep kwamen ter plaatse om het lek te herstellen. De kelder van ‘Huis Boulet’ kwam onder water te staan. Door de breuk in de waterleidi­ng was de fundering onder de Sint-Truiderstr­aat gedeelteli­jk weggespoel­d. De straat moet absoluut hersteld worden, want dit weekend trekt de carnavalss­toet door het centrum.

 ?? Foto DIRK ROEFFLAER ?? Dit weekend trekt de carnavalss­toet door de Sint-Truiderstr­aat. Die moet dus dringend hersteld worden.
Foto DIRK ROEFFLAER Dit weekend trekt de carnavalss­toet door de Sint-Truiderstr­aat. Die moet dus dringend hersteld worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium