Het Belang van Limburg

MET ZES VOOR DRIE PLAATSEN

-

Club Brugge en Anderlecht zijn mathematis­ch verzekerd van een stek in play-off 1. Ook voor Zulte Waregem is de buit zo goed als binnen. Blijven nog drie plaatsen over met zes kandidaten. We schatten voor u de kwalificat­iekansen van Oostende, KV Mechelen, Charleroi, KRC Genk, AA Gent en Standard in. (rco)

45

44 44

44 44

42 42

41 41

37 37

PROGRAMMA Westerlo - KV Oostende KV Oostende - Lokeren Standard - KV Oostende Thuiswinst­Thu tegen een uitgeblust­uitg Lokeren mag gee geen probleem vormen. Eén Eén of twee punten in de res resterende duels moeten vols volstaan. StandardSt­a - KV Mechelen KV Mechelen - Anderlecht AA Gent - KV Mechelen Malinwa heeft het zwaarste programmap­ro van alle PO1kandida­ten.kan De slotwedstr­ijd stri in Gent zou wel eens de de doorslag kunnen geven. CharleroiC­ha - STVV Charleroi - Kortrijk Lokeren - Charleroi Op papier heeft Charleroi ee een vlot verteerbaa­r menu. Ge Geen van de drie resterende de de de gro ddg grote tegenstand­ersbelange­n te heeft verdedigen. nog ge Anderlecht­An - KRC Genk KRC Genk - Club Brugge Westerlo - KRC Genk GenkGe staat voor een loo loodzwaar drieluik, tus tussendoor speelt het ook nog nog Europees. AA AA Gent - Moeskroen W. -Beveren - AA Gent AA Gent - KV Mechelen In theorie kan je met deze kalender 9 op 9 pakken. Ma Maar de Buffalo’s gingen on onlangs nog onderuit tegen Eu Eu Eupen.

EEr rec rechtstree­kseDe slotmatchr­ivaal KV tegen Me Mechelen wordt allicht be bepalend.

Sta Standard - KV Mechelen Moeskroen - Standard Standard - KV Oostende Als Als het zelf niet meer in play-offpla 1 geraakt, kan het we wel spwws spelen. nog Zowel scherprech­terin het ge gevecht bovenaan als in de de degradatie­strijd.

VORMPEIL Een grillig parcours. KVO boekte drie overwinnin­gen en leed drie nederlagen. Wisselende resultaten tegen zowel de concurrent­en als de staartploe­gen. Kortom, er valt geen touw aan vast te knopen. Ging zwak van start in 2017 met nederlagen tegen Westerlo en STVV. Pakte daarna 9 op 12, onder meer dankzij een late winning goal tegen Genk. Verloor nog tegen Oostende, maar zit toch in een positieve flow. De Zebra’s scoren niet vlot, maar krijgen ook weinig goals tegen. Het maakte even weinig doelpunten als STVV en Westerlo, maar beschikt na Club Brugge over de beste defensie. Bovendien slaat het vaak toe in de slotminute­n. De Limburgers wonnen van de kleinere clubs, maar gaven wel punten prijs aan de concurrent­en KV Mechelen en Charleroi. Een veeg teken. OPVALLEND Bekerfinal­e Op de website van KVO wordt afgeteld naar de bekerfinal­e. Die sportieve hoogdag gaat een steeds grotere impact hebben in de komende weken. Voetje terugtrekk­en in de duels?

Blessure Kolovos Dimitris Kolovos komt dit seizoen niet meer in actie. Een zware aderlating voor de Mechelse aanval. Spitsbroed­er Verdier staat op één kaart van schorsing.

Thuisreput­atie Charleroi laat voor het eigen fanatieke publiek weinig liggen. Ze leden maar één nederlaag op Mambourg. Als ze hun thuismatch­en winnen, eindigen ze met minimaal 50 punten. Voldoende.

Blessurela­st Genk boette in de winterstop met het vertrek van Ndidi en Bailey aan kwaliteit in. Verder zijn Bizot, Karelis, Dewaest en Susic out. Dat zou wel eens een beetje te veel van het goede kunnen zijn. Tottenham Donderdag zitten er 8.000 Gentse fans in Wembley voor de clash met Tottenham. Drie dagen later komt rode lantaarn Moeskroen naar de Ghelamco Arena. Niet evident om de focus vast te houden.

BAS Na de uitspraak van het BAS moet Standard hopen op een voetbalmir­akel om alsnog play-off 2 te ontlopen. Het eindigt maximaal op 46 punten. Dat kan, maar zal meer dan waarschijn­lijk niet volstaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium