Het Belang van Limburg

TACTIEK 1 ISOLEER HEM

-

Peter Sagan is dan wel superman, zijn ploeg BoraHansgr­ohe is op Marcus Burghardt na nog kryptoniet. In Kuurne eindigden naast de kopman amper twee renners bij de eerste honderd. Ook in de uitslag van de Omloop Het Nieuwsblad was het scrollen naar plaats 63, naar excrosser Christoph Pfingsten, voor een derde renner van de Duitse formatie. “Zijn ploeg vind ik eerder zwak, maar dat was de voorbije jaren niet anders. Hij is dat gewoon”, zegt Herman Frison, ploegleide­r van Lotto-Soudal. De wereldkamp­ioen zal in de finales vaak alleen zitten en moeten opboksen tegen een overtal bij de concurrent­ie. “Maar hij is zo slim om dan zelf aan te vallen en

Zijn ploeg vind ik eerder zwak, maar dat is hij gewoon

de groep uit te dunnen. Desnoods trekt hij een waaier in zijn eentje, zoals in de Tour. Komt hij in een man-tegen-mansituati­e, dan is er weinig tegen te beginnen.”

Het grootste nadeel van zijn isolement in de finales lijkt dat hij bij pech op een wiel van een ploegmaat moet rekenen. Frison: “Maar veel pech heeft hij niet. Heb jij hem al eens zien vallen? Ik niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium