Het Belang van Limburg

Dunks in NBA-stijl

Limburg United springt naar plaats vier

- Johnny PEETERS

Hubo Limburg United is er gisteren in geslaagd om een vervolg te brengen aan de schitteren­de wedstrijd van afgelopen woensdag. Na een minder goede eerste helft walste het in het derde quarter over Kangoeroes. Met een sterke defense en verschille­nde dunks in NBA-stijl werden de supporters opnieuw mooi verwend. Limburg United begon erg sterk aan de wedstrijd en liep 6-0 uit. Te veel balverliez­en zorgden ervoor dat Kangoeroes terug voorbij ging. Daarna zagen we enkele minuten rommelig basketbal langs beide kanten en de Limburgers bleven het aanvallend heel moeilijk hebben (20-28). United kreeg veel kansen aan de vrijworpli­jn om terug te komen, maar benutte die niet allemaal. Een driepunter van Tuttle zorgde nog voor 28-30, maar twee fast-breaks van Kangoeroes gaven 28-35. “De balverliez­en die we leden gaven telkens Kangoeroes de mogelijkhe­id om te scoren”, aldus coach Brian Lynch. “De defensieve intensitei­t was wel heel goed en we bleven ervoor vechten.”

Dunkfestij­n

Net als woensdag kwam Limburg United sterk uit de kleedkamer. Met onder andere driepunter­s van Swing, Anderson en Simons begon het met een 13-0 (43-35). In enkele minuten walste het over de Antwerpena­ren. Steals en dunks zorgden dat het publiek net als eerder deze week recht op de banken stond. De Limburgers scoorden in het derde quarter zelfs evenveel punten als in de volledige eerste helft en liepen vijftien punten uit. Kangoeroes deed er nog alles aan om het verschil te beperken en zo het totaal van de onderlinge duels in hun voordeel te beslechten. De mannen van Brian Lynch verloren de concentrat­ie niet en springen zo in het klassement over Kangoeroes en Aalst naar de belangrijk­e vierde plaats. Dante Miltenburg bedankte zijn invalbeurt in de laatste minuut nog met een driepunter. “Het was heel mooi om te zien hoe mijn spelers defensief hun taak bleven doen”, voegt Lynch nog eraan toe. “We stopten Kangoeroes en aanvallend bleven we ook agressief spelen. Ik had ook tijdens de rust in de kleedkamer gezegd dat ze in zichzelf moesten blijven geloven. Geen balverliez­en lijden, dat gaf de juiste motivatie.”

EUROMILLIO­NS LEAGUE

?? Foto SERGE MINTEN ?? De Limburgers scoorden in het derde quarter evenveel punten als in de volledige eerste helft.
Foto SERGE MINTEN De Limburgers scoorden in het derde quarter evenveel punten als in de volledige eerste helft.