Het Belang van Limburg

“Papa heeft meegeluist­erd van hierboven”

Udo en Joe verrassen Herkse met herwerkt nummer van overleden vader

- Ruben STEEGEN/Chris NELIS

GENK/HERK-DE-STAD - Heidi Driesmans (39) uit Herk-de-Stad was amper vier jaar oud toen haar vader Robert bij een verkeerson­geval om het leven kwam. Veel te jong voor een meisje om haar papa te verliezen. Maar het countrynum­mer dat de Limburger destijds op lp had uitgebrach­t, bood jarenlang troost wanneer Heidi haar papa miste en nood had aan zijn stem. Op vraag van vriend Kenny en met de hulp van radiozende­r Joe stak zanger Udo het lied in een nieuw jasje, waarmee hij de Herkse gisteravon­d live verraste in Shopping 1. Het was in het grootste geheim dat Udo gisteravon­d naar Shopping 1 in Genk was afgezakt, waar Heidi aan het onthaal werkt. “Het resultaat van mijn mailtje naar de redactie van Joe”, vertelt haar vriend en aanstaande Kenny Van Quickelber­ge. “Ik had gehoord dat ze elke donderdag een luisteraar met een persoonlij­k lied verrassen. En als er iemand dat verdient, is het wel Heidi. Ze droomt er al jaren van om het nummer van haar vader nieuw leven in te blazen.”

Grijsgedra­aid

Toen Robert Driesmans in 1982 bij een tragisch ongeval om het leven kwam, erfde Heidi het lp’tje dat haar papa in de jaren zeventig onder de artiestenn­aam ‘Robby Threaser’ had opgenomen. “Er stond slechts één liedje op: ‘That’s what I do’”, vertelt mama MarieLouis­e. “Een countrynum­mer. Toen Heidi klein was, zette ik het bijna elke dag voor haar op zodat ze de stem van haar vader kon horen. Zo hielden we de herinnerin­g aan onze papa levendig.” Hoewel de Herkse intussen zelf trotse mama is van een 3-jarig zoontje, biedt het nummer ook vandaag nog troost wanneer ze het moeilijk heeft, of gewoon even haar vader wil horen. “Ze heeft het lp’tje letterlijk grijsgedra­aid, maar ik wist dat ze er meer mee wou doen”, zegt Kenny. “Haar vader verdiende een groter publiek en daarom heb ik Joe om hulp gevraagd.”

Zodra ik die eerste noten hoorde, kreeg ik een krop in de keel

Heidi DRIESMANS

Twee overlijden­s

Ontroerd door het verhaal schakelde de radiozende­r de hulp in van Udo, die het oude countrydeu­ntje tot een Nederlands nummer herwerkte. “Een eerbetoon aan haar vader”, aldus de zanger, die het liedje gisteravon­d live in Shopping 1 bracht, tot grote verrassing van Heidi. Met tranen in de ogen luisterde ze naar de herwerkte compositie van haar papa, die 35 jaar na zijn overlijden eindelijk op de nationale radio werd gedraaid. Zelfs Udo kreeg het tijdens het zingen moeilijk. “Papa heeft van hierboven goedkeuren­d meegeluist­erd”, snikte de Herkse achteraf, diep onder de indruk van het nummer . “Zodra ik die eerste noten hoorde, kreeg ik een krop in de keel. Op zo’n moment komen al die herinnerin­gen aan papa terug en de moeilijke periode waar we als familie na zijn dood door moesten. Een paar jaar na papa is ook mijn oudere broer overleden. Mama en ik hebben het bijzonder zwaar gehad. Maar wat Udo met papa’s lied heeft gedaan, is prachtig. Deze versie zal ik net zo hard koesteren.”

Openingsda­ns

Moeder Marie-Louise kreeg na afloop een stevige knuffel, net als zoontje Sehn en vriend Kenny, met wie Heidi volgende maand in het huwelijksb­ootje stapt. “De cirkel is rond. Ik ben zeker dat papa zijn zegen over dit nummer zou hebben gegeven, apetrots dat hij op de nationale radio wordt gedraaid. Wie weet gebruiken we deze versie wel als openingsda­ns.”

het filmpje op www.hbvl.be

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Met tranen in de ogen luisterde Heidi Driesmans gisteren naar de herwerkte versie van het nummer van haar vader door Udo.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Met tranen in de ogen luisterde Heidi Driesmans gisteren naar de herwerkte versie van het nummer van haar vader door Udo.
 ?? FOTO HBVL ?? Robert, de vader van Heidi, nam in de jaren ’70 een plaat op.
FOTO HBVL Robert, de vader van Heidi, nam in de jaren ’70 een plaat op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium