Het Belang van Limburg

XAndere weerrecord­s

Peter Wouters nieuwe voorzitter van beweging.net

-

LANGSTE BLIKSEMFLI­TS

In de Amerikaans­e staat Oklahoma werd op 6 juni 2007 een bliksemfli­ts geregistre­erd die een totale afstand van 321,1 kilometer aflegde.

De raad van bestuur van de middenveld­organisati­e beweging.net, het vroegere ACW, heeft gisteren bij algemene consensus Peter Wouters (47, foto) aangeduid als nieuwe algemene voorzitter.

ZWAARSTE REGENVAL IN 24 UUR TIJD

In het plaatsje Foc-Foc op het eiland La Réunion viel tussen 7 en 8 januari maar liefst 1,825 meter regen per vierkante meter. Peter Wouters volgt Patrick Develtere op. Die wordt adviseur Sociale Zaken en Internatio­nale Samenwerki­ng bij het European Political Strategy Centre van de Europese Commissie. Wouters is master in het sociaal werk en sociaal beleid (KU Leuven) en momenteel opleidings­hoofd

ZWAARSTE HAGELSTENE­N

Op 14 april 1986 moesten bewoners van het Gopalganjd­istrict in Bangladesh beschermin­g zoeken tegen hagelstene­n die 1,02 kg wogen.

HARDSTE WINDSTOOT

De wind liet zich van zijn pittigste kant kant zien zien op op Barrow Barrow Island Island (Australië) (Australië) toen toen een een windstoot windstoot van van 220 220 knopen knopen of of 407 407 km/u km/u gemeten gemeten werd. werd. bachelor in sociaal werk aan de Sociale School Heverlee (UCLeuvenLi­mburg). Bij beweging.net is hij vooral gekend voor zijn vele innovaties op het vlak van bewegingse­n vrijwillig­erswerk. De voordracht van Wouters moet op 3 juli wel nog bekrachtig­d worden door de algemene vergaderin­g.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium