Het Belang van Limburg

“Ik kijk op naar Pozuelo”

PAOLO SABAK (18) tekent nieuw contract bij KRC Genk

- Sven CLAES

Paolo Sabak (18) leeft dezer dagen op een roze wolk bij KRC Genk. De aanvallend­e middenveld­er veroverde vorig weekend de Beker van België voor beloften, tekende een contractve­rlenging en werd beloond met een invalbeurt in de eigen Luminus Arena. “Pozuelo is de beste speler van België, naar hem kijk ik op”, aldus Sabak.

Hoe was het om in te vallen tegen Roeselare, je verving Buffel in de 80ste minuut?

“Ik was blij dat het moment daar was. Het is fijn dat de jeugd een kans krijgt. Niet alleen ik, maar ook Rubin (Seigers). Het was een mooi gebaar van de coach en extra plezierig om voor eigen publiek in te vallen. Ik had gezonde stress. Mijn debuut op Lokeren was meer stresseren­d (lacht). Na de wedstrijd heb ik mijn familie en vrienden bedankt. Ik heb ontzettend veel felicitati­es ontvangen.”

Paolo Sabak

Als kers op de taart onderteken­de je zopas ook een nieuw contract.

“We waren al een tijdje aan het onderhande­len. Ik ben tevreden dat er uiteindeli­jk een nieuwe verbinteni­s uit de bus is gekomen. KRC Genk geeft jongeren de kans om zich te ontwikkele­n als voetballer en heeft de beste jeugdoplei­ding van België. Er was interesse uit het buitenland, maar concreet werd dat nooit.”

Wat mogen we volgend seizoen van jou verwachten?

“Het is mijn ambitie om verder door te breken bij de eerste ploeg. Op Lokeren mocht ik een eerste keer proeven van eersteklas­sevoetbal en het smaakt naar meer. Ik kijk ook op naar Alejandro Pozuelo. Hij kreeg het vertrouwen van het Genkse publiek en werd door hen beloond met

Paolo Sabak een Gouden Schoen. Pozo is in mijn ogen dan ook de beste speler van de Belgische competitie.”

Die Gouden Schoen voor beste Genk-speler staat dus binnen

voorzitter Bart Casters steekt nog tandje bij na degradatie enkele jaren ook te blinken in jouw prijzenkas­t?

“Het zou mooi zijn moest ik die prijs ooit kunnen winnen (lacht). Het zal me alleszins veel tijd en energie kosten. Ik stel het mij als doel.”

Er was interesse uit het buitenland, maar concreet werd dat nooit. Genk heeft bovendien de beste jeugdoplei­ding van België Het zou mooi zijn moest ik de Genkse Gouden Schoen ooit kunnen winnen (lacht). Het zal me alleszins veel tijd en energie kosten

Tot slot, hoe lukt het als 18-jarige om voetbal en school te combineren?

“Ik ben alleszins niet de beste student van de klas (lacht). Ik zit in mijn vijfde jaar op de Topsportsc­hool. De combinatie is zwaar, maar ik probeer echt wel het beste ervan te maken. Het is niet gemakkelij­k met de vele trainingen, maar ik doe wat ik kan.”

 ?? FOTO BELGA ?? Seigers en Sabak (r) mochten eergistere­n na de zege tegen Roeselare het feest inzetten.
FOTO BELGA Seigers en Sabak (r) mochten eergistere­n na de zege tegen Roeselare het feest inzetten.
 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Bart Casters.
Foto JEFFREY GAENS Bart Casters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium