Het Belang van Limburg

MOP VAN DE WEEK Doktersvoo­rschriften

- Jos Roofthooft schrijft hier wekelijks zijn mop van de week

Jeanne,

een dame van ongeveer 80 jaar en nog steeds gelukkig getrouwd met hare Jef, had een zeer betrouwbar­e huisdokter. Maar helaas ging deze met pensioen. Jeanne en Jef vonden een jeugdige opvolger en bij hun eerste bezoek vroeg de jonge dokter de lijst van hun voorschrif­ten mee te brengen bij hun volgende bezoek. Nu staat dat allemaal op de computer, maar de oudere dokter had daar weinig weet van, zodat de jonge dokter niet wist wat hij precies moest voorschrij­ven en wat hun problemen waren.

Toen de jonge dokter de lijst overliep, trok hij grote ogen toen hij merkte dat er enkele opvallende medicijnen in die lijst stonden. Vooral de viagrapil. “Waarvoor is dat nog goed op uw leeftijd?” vroeg de dokter aan Jeanne. “Wel dokter, dat stop ik stiekem in mijne Jef zijn avondyoghu­rtje, een halfje is genoeg, dan ben ik gerust dat hij niet uit bed rolt.”

Tot zijn grote verbazing zag de jonge dokter dat ook

‘de pil’ op de lijst van Jeanne stond. “Weet jij wel goed dat er in uw lijst ook anticoncep­tiepil staat?” aldus de dokter.

“Natuurlijk”, antwoordde Jeanne. “Ik gebruik dat om te kunnen slapen.” Waarop de dokter stomverbaa­sd zegt: “Ik verzeker u dat de pil geen enkel bestanddee­l bevat om te kunnen slapen. Dat zijn voorbehoed­smiddelen en daar heeft u op 80-jarige leeftijd geen behoeft meer aan...”

Jeanne buigt zich voorover, legt de hand op de knie van de jonge dokter en zei: ”Ik weet dat allemaal wel, jongeman. Maar iedere morgen plet ik er zo eentje en roer dat door de fruitsap van mijn kleindocht­er van 16 jaar, en geloof mij dokter, ik slaap ’s nachts veel beter.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium