Het Belang van Limburg

“Vroeger was ik spits”

Rechtsback Joakim Maehle (20) wil voor offensieve impuls zorgen

-

KBVB

Verbist en Van De Velde zijn UEFA Referee Observer - Johan Verbist en Joeri Van De Velde zijn door UEFA benoemd tot UEFA Referee Observer. Het duo zal tijdens Europese duels de prestaties van de scheidsrec­hters evalueren.

ANDERLECHT

Amiens mikt op N’Sakala - Fabrice N’Sakala is in beeld bij de Franse eersteklas­ser Amiens. Een overgang is echter nog niet aan de orde. Anderlecht betaalde in het verleden 400.00 euro voor de linksachte­r en wil niet veel van die prijs afdoen. N’Sakala wordt bovendien ook gevolgd door enkele Turkse clubs.

LOKEREN

Nikola Jambor keert terug naar Kroatië - Nikola Jambor verlaat Sporting Lokeren na slechts een seizoen. De Kroaat gaat in eigen land voetballen bij NK Osijek. Nuchtere jongen die Joakim Maehle (20). Zoals we van Denen gewend zijn. De nieuwe rechtsback van KRC Genk onthoudt zich van grootspraa­k en spreekt liever met de voeten. “Wat voor back ik ben? Kennen jullie Dalsgaard die net bij Zulte Waregem is vertrokken? Zo’n type ongeveer.” Geflankeer­d door zijn nieuwe trainer Albert Stuivenber­g, Benson Manuel en TD Dimitri de Condé houdt Joakim Maehle het shirt met rugnummer 31 omhoog. “Of dat nummer een speciale betekenis heeft? Het was mijn eerste nummer bij mijn vorige club Aalborg en daar wilde ik graag mee verder gaan”, klinkt het. “Welnee, dat is zijn echte leeftijd”, grapt Stuivenber­g. De Rotterdams­e T1 is blij met zijn nieuwe rechtsacht­er. “Net als bij Benson hebben wij elkaar op voorhand ontmoet voor een gesprek. Dat vind ik belangrijk om te weten wat voor jongens het zijn. Je wilt een indruk krijgen wie de persoon achter de voetballer is. Joakim maakte daarin een prima indruk en je ziet nu ook dat hij initiatief durft te nemen. Ik kijk uit naar onze samenwerki­ng.”

Joakim, wie is dan de persoon achter de voetballer?

MOESKROEN

Duitse sportief directeur voor Moeskroen - De Duitser Jurgen Röber (63) is de nieuwe sportief directeur van Moeskroen. De ex-speler van Bayern München wil van Moeskroen een stevige middenmote­r maken.

WESTERLO

Maehle: “Dat vind ik een lastige vraag. Ik wil graag een leider op het veld

zijn. Ernaast Kemphanen zetten Koersel opzij in oefenpot - Westerlo heeft gisteren de oefenparti­j tegen Koersel met 0-4 gewonnen. Christophe Bertjens (ex-STVV en Lommel SK) zette de Kemphanen met een knappe openingstr­effer op weg naar de zege. ben ik een rustiger persoon. Ik ben graag alleen of doe het rustig aan met vrienden.”

En op het veld? Wat voor back ben je?

“Een zeer offensieve. Ik mijn jongere jaren was ik vleugelaan­valler en spits. Dat zit er nog steeds in. In de gesprekken met de trainer en Dimitri de Condé is daar ook de nadruk op gelegd. Genk is een ploeg die graag het spel maakt en dat wordt ook verwacht van een moderne back.”

Heb je een voorbeeld binnen het voetbal?

“Henrik Dalsgaard, die ik nog ken van bij Aalborg. Hij heeft zich goed ontwikkeld en hij is een voorbeeld. Ik kijk vaak naar hem. Hij heeft het goed gedaan bij Zulte Waregem en versierde een transfer naar Brentford. Zo’n type back ben ik ongeveer. Voor mijn transfer heb ik nog bij hem advies ingewonnen over Genk en het Belgisch voetbal.”

Waarom koos je voor Racing?

“Toen ik hoorde dat zij geïnteress­eerd waren, was ik dat zelf ook meteen. Ik kende de club. Ik wist dat ze een filosofie hebben waarin ze hun eigen jeugd proberen te ontwikkele­n. Ik ben blij dat ik daar deel van mag uitmaken.”

Wat is je doel in je eerste seizoen?

“Zo veel mogelijk wedstrijde­n spelen. Ik ben nog jong en heb nog veel te leren. Ik kan niet wachten tot het seizoen begint. De Deense nationale ploeg? Natuurlijk wil ik die ooit halen, maar voorlopig focus ik me op de U21. En ik wil graag snel Nederlands leren.” zich al, maar volgens de Catalaanse krant Sport bestaat de kans dat Thomas Vermaelen bij Barcelona blijft. De Catalanen bekijken of de Rode Duivel eventueel de vierde centrale verdediger in de pikorde kan zijn. De Rode Duivel ligt nog twee jaar onder contract in Spanje. *** De Truiense Spanjaard Alexandro Craninx (21) gaat de voorbereid­ing meedoen met de eerste ploeg van Real Madrid. De doelman, zoon van een Limburgse vader, is door trainer Zinedine Zidane opgenomen in de selectie voor de tournee in Canada en de VS die begint op 10 juli. *** Salvatore Sirigu zet zijn voetbalcar­rière verder bij Torino. De Italiaanse doelman komt over van PSG. *** Dani Alves heeft zijn vertrek bij Juventus bevestigd. De Braziliaan­se flankverde­diger wordt nadrukkeli­jk gelinkt aan Manchester City.

 ?? JEFFREY GAENS
FOTO ?? Joakim Maehle.
JEFFREY GAENS FOTO Joakim Maehle.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium