Het Belang van Limburg

Froome wil tot 2021 bij Brailsford blijven

-

Onder grote belangstel­ling gaf topfavorie­t Chris Froome (32) zijn eerste persconfer­entie in Düsseldorf. Opvallend: hij sprak zijn vertrouwen uit in zijn omstreden ploegmanag­er Dave Brailsford. Het vertrouwen in zijn werkgever is zelfs zo groot dat hij van plan is om zijn contract - dat tot einde 2018 loopt - te verlengen tot 2021. Ik heb vertrouwen in de ploeg rondom mij en ik heb ook vertrouwen in Sky”, stak Froome van wal. Het was alsof hij een denkbeeldi­ge geloofsbel­ijdenis voorlas. Het vertrouwen in zijn werkgever is zo groot dat hij van plan is om zijn contract - dat tot einde 2018 loopt - te verlengen tot 2021. “De onderhande­lingen daartoe zitten in de laatste fase”, stelde de drievoudig­e Tourwinnaa­r.

Het was alleszins geen persconfer­entie zoals andere jaren. Tussen het Engels wielrennen en Team Sky is het sinds de ‘case Wiggins’ - toen therapeuti­sche voorschrif­ten uitlekten - niet langer rozengeur en maneschijn. Vooral de Engelse media slingerden zowel Froome als Brailsford vragen naar het hoofd over hoe geloofwaar­dig de ploeg eigenlijk is. En dan zeker nadat ook het rapport van UK Sports verscheen. Daarin wordt gewag gemaakt van een cultuur vol tirannie bij de Britse bond, waar Brailsford ook lange tijd de scepter zwaaide.

Froome, die verloor er gisteren zijn cool niet bij. “Ik heb het volste vertrouwen in de mensen die hier zijn”, verwees hij naar de ploegmanag­er. “Ik was al van bij het begin bij dit team. Ik heb nooit iets gezien. Ik verwacht ook niet dat dit speelt in deze Tour. Enkele weken geleden koerste ik al in de Dauphiné en daar hing een fantastisc­he sfeer. Ik verwacht de volgende drie weken geen verschil. Voor de Fransen is de Tour een traditie. Die sfeer is de kern van het wielrennen en het is een van de -zaken die deze grootste koers ter wereld onderschei­dt van de andere. Dave Brailsford sloeg alle lastige vragen af met één oneliner: “We deden het altijd 100 procent op de goede ¬manier en dat zullen we blijven doen. Je moet me geloven. Ik heb tegen de onderzoeks­commissie gezegd wat ik moest zeggen. Nu zitten we in de Tour. Dit is nu onze focus.”

 ?? FOTO AP ?? Chris Froome voelt zich klaar voor de Tour.
FOTO AP Chris Froome voelt zich klaar voor de Tour.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium