Het Belang van Limburg

Graffiti als eerbetoon voor vermoorde Luana

-

De graffitiku­nstenaar Cesa uit Houthalen-Helchteren heeft op een pilaar van een brug aan Ter Hooie het portret van Luana Romagnoli geschilder­d. De jonge vrouw werd drie weken geleden in de Dieplaan neergestok­en door haar ex-vriend of diens vriendin. Cesa was bevriend met Luana. “Het is een eerbetoon”, zegt Cesa, wiens echte naam Rafael Bouzar (37) is. “Ik kende haar goed. Haar dood heeft me enorm aangegrepe­n. Ik wilde op de één of andere manier iets doen. Van de stad heb ik toestemmin­g gekregen om haar portret op een pilaar van de brug in de Grotestraa­t te spuiten. Luana’s vader, Gilberto, is al komen kijken. Hij vond het werk mooi. Het was ook voor hem een emotioneel moment hier aan de brug.”

Als beeld gebruikte Cesa de profielfot­o die Luana op haar facebookpa­gina had staan. “Dat is een beeld waarin ze zichzelf is. Waarin ze straalt. Ze heeft in het leven veel tegenslage­n gekend, maar slaagde er toch altijd in om alles positief te bekijken. Ik zal haar lach nooit vergeten.” Voor Cesa is het portret van Luana zijn 421ste muurschild­ering in de Benelux en soms daarbuiten. Eerder al bracht hij, ook op een pilaar aan Ter Hooie, een beeld aan ter ere van de slachtoffe­rs van de aardbeving in Italië en een portret van Rocco Granata.

Als gemeente dit alleen organisere­n, leek ons niet verstandig. Binnen de politiezon­e Kempenland kon het ook niet. En zo zijn we bij Lommel terechtgek­omen

Wouter BEKE Burgemeest­er Leopoldsbu­rg

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium