Het Belang van Limburg

Ed Sheeran naar Werchter (in 2018)

-

Vandaag schiet Rock Werchter 2017 uit de startblokk­en, maar gisteren kwam al het nieuws dat ook Ed Sheeran naar Werchter komt. In 2018 weliswaar en niet op het festival, dat volgend jaar een week opschuift. De populaire rosse Britse bard komt op zondag 1 juli 2018 naar de festivalwe­i van Werchter. De ticketverk­oop voor dat concert start op 8 juli om 11 uur. Kaartjes kosten 75 euro. Voor een limited edition ‘Inner Barrier’ ticket, dat toegang geeft tot het vak net voor het podium, betaal je 100 euro.

Niet op het festival

Sheeran speelt volgend jaar een tournee met alleenstaa­nde (solo)shows, enkel gewapend met zijn gitaar en looppedaal­tje. Hij staat dus niet op de affiche van Rock Werchter. Het festival schuift volgend jaar een week op en zal dan plaatsvind­en van donderdag 5 juli tot en met zondag 8 juli.

“Zo uitzonderl­ijk is dat niet”, zegt Nele Bigaré van Live Nation. “In 2013 en 2014 is het festival ook al eens een week opgeschove­n. De data van Rock Werchter 2018 waren al vastgelegd. En Ed Sheeran speelt enkel eigen shows.”

Op het legendaris­che Engelse festival Glastonbur­y was Sheeran afgelopen zondag nog de afsluitend­e artiest, wat tot het gebruikeli­jke gemor leidde wegens ‘niet headliner waardig’.

Afro-Latino

Door het geschuif met de datum zou het kunnen dat het Afro-Latino Festival volgend jaar in hetzelfde weekend als Rock Werchter valt. En dat terwijl het wereldmuzi­ekfestival in Bree enkele jaren geleden van datum veranderde om net uit het vaarwater van Werchter te blijven. “Het liefste blijven we op onze datum uiteraard, maar schuiven kan eventueel ook. Het is nog te vroeg om dat nu al te bepalen”, klinkt het bij Afro Latino.

Wellicht zal Rock Werchter volgend jaar ook samenvalle­n met Les Ardentes in Luik.

voor Ed Sheeran zijn vanaf 8 juli te koop via ticketmast­er.be en proximusgo­formusic.be.

 ?? FOTO GEERT VAN DE VELDE ?? Ed Sheeran stond in april nog in het Antwerpse Sportpalei­s.
FOTO GEERT VAN DE VELDE Ed Sheeran stond in april nog in het Antwerpse Sportpalei­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium