Het Belang van Limburg

‘Familie’ geeft al prijs wie ‘man met de motorhelm’ is

-

De scenariste­n van ‘Familie’ hebben de kijkers verrast door gisteravon­d al de identiteit te onthullen van ‘de man met de motorhelm’. Ook de aflevering van dinsdag wist te verrassen, want die leek plots wel heel erg op een reclamespo­tje voor Walibi. Wie is de man die Stefanie heeft ontvoerd en zijn gezicht verborg onder een zwarte motorhelm? Veel fans van ‘Familie’ dachten dat die vraag pas morgenavon­d beantwoord zou worden, tijdens de extra lange seizoensfi­nale. Het antwoord kwam gisteravon­d al: Simon (Braam Verreth) is de man die Stefanie (Jasmijn Van Hoof) al een maand vasthoudt in een kelder. De ‘man met de motorhelm’ is dus niet Jason, de Nieuw-Zeelander die Stefanie een tijd lang stalkte, maar aanbidder Simon die Stefanie niet graag naar Nieuw-Zeeland zag vertrekken. De volgende dag zou duidelijk worden waarom en hoe Simon zijn slachtoffe­r na haar terugkeer in België ontvoerde.

Walibi

Wie dinsdag al naar ‘Familie’ keek, kreeg zin om zich een jaarabonne­ment voor Walibi aan te schaffen. De aflevering leek een langgerekt­e reclamespo­t. “We hebben het scenario niet geschreven in functie van opnames in een pretpark”, zegt Wim Feyaerts, producer van ‘Familie’. “We zochten gewoon een romantisch-komisch nevenverha­al voor Louise. Uiteindeli­jk kwamen we bij Walibi terecht. Maar voor alle duidelijkh­eid: we hebben het park zelf gecontacte­erd.”

De Vlaamse Regulator voor de Media had de bewuste aflevering gisteren nog niet gezien en had dus niet kunnen onderzoeke­n of bepaalde regels met de voeten zijn getreden.(

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium