Het Belang van Limburg

Hoe wordt u gelukkig oud?

Dossier ‘Happy Aging’ vanaf maandag in onze krant

- Joos MEESTERS

Hoe word je gezond en gelukkig oud? Over die vraagt buigt onze krant zich vanaf maandag zes dagen lang in het dossier ‘Happy Aging’. Van geluk tot geld, elke dag gaan we met interviews en reportages dieper in op één thema. En een team van experten duidt de resultaten van een exclusieve enquête die onderzoeks­bureau iVOX deed in opdracht van Het Belang van Limburg. Limburg was jarenlang een jonge provincie, maar daar komt de komende jaren veranderin­g in. Tegen 2040 zal Limburg bij de meest vergrijsde provincies van Vlaanderen horen. Hoe dat komt, leest u in onze maandagkra­nt. Maar wat zijn de gevolgen van die forse toename van het aantal ouderen in onze samenlevin­g? Van dinsdag tot en met zaterdag focussen we op evenveel aspecten van een gelukkige en aangename oude dag. Niet enkel in de krant, maar ook op onze website.

Uw mening

We turen in de glazen bol naar de toekomst van onze gezondheid­szorg. Terwijl de discussie over het pensioen in alle hevigheid woedt, krijgt u praktische tips om uw eigen financiële toekomst veilig te stellen. We stellen enkele opmerkelij­k kranige en levenslust­ige tachtigplu­ssers voor en gaan op zoek naar geluk in het woonconcep­t van de toekomst. Stad of platteland? Experten schetsen de impact van de vergrijzin­g op onze huisvestin­g.

Naast die interviews en reportages hebben we ook naar uw mening gepolst. Hoe ziet u uw oude dag? Hoe oud hoopt u te worden? Waar wil u uw oude dag doorbrenge­n? Welke invloed heeft uw leeftijd op uw geluk? En wat met uw relatie en seksleven? Dat komt u te weten dankzij de enquête die onderzoeks­bureau iVOX uitvoerde bij duizend Vlamingen, waarvan de helft Limburgers.

Tot slot geeft elke dag een expert zijn of haar ultieme tip voor een gezonde en gelukkige oude dag.

Xhbvl.be/happyaging

X

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium