Het Belang van Limburg

“Het wordt een familiefee­st”

Duel tussen de broers Niels en Jasper Vandebroek

- Paul THEEUWEN

Op de Roosen kijken de broers Vandebroek mekaar regelrecht in de ogen. De 26-jarige Niels is linksbuite­n bij Pelt, de één jaar jongere Jasper ...rechtsback bij Herentals. De twee zullen elkaar trouwens de hele dag tegenkomen want de hele familie Vandebroek helpt Jasper verhuizen. De broers zijn opgegroeid op een boogscheut van De Roosen en trokken daar hun eerste voetbalsch­oenen aan. Tot Niels andere oorden op zocht. Maar na zijn kortstondi­g verblijf in Bree en in Leopoldsbu­rg, keerde hij dit seizoen dus terug naar Pelt. “Ik bereikte in april al een akkoord”, verklapt Niels. “Ik kreeg een goed voorstel en heb dan ook niet ‘getaffeld’. Het voelde meteen aan als thuiskomen.” Jasper volgde een jaar geleden het voorbeeld van zijn oudere broer en trok van Pelt een reeks hoger naar Capellen. “Dat was mijn ding niet”, grijnst hij. “Die verre verplaatsi­ngen had ik een beetje onderschat. Omdat ik iets dichter bij huis zocht, slaagde Martijn Thomassen, die ik nog kende van bij Pelt, er snel in om mij voor Herentals te doen tekenen. Die club dwong via de eindronde de promotie af en was op zoek naar versterkin­g. Zo zijn ze bij mij terechtgek­omen. Ik ben daar in een heuse familieclu­b gearriveer­d. Te vergelijke­n met Esperanza”, lacht de Neerpeltse onderwijze­r.

Ondanks alles zijn Pelt en Herentals uiteindeli­jk in dezelfde reeks beland. “Er was protest van diverse Antwerpse clubs over de reeksindel­ing”, aldus Jasper. “Voor mij was het uiteindeli­jk een leuke verrassing om in 3B te mogen spelen. Tegen Pelt én tegen mijn broer Niels dus”, lacht hij.

Familiedag

Vanavond is het dus zo ver. “Het is de eerste keer dat wij het tegen mekaar opnemen in een officiële wedstrijd”, zeggen ze in koor. “Als wij op onze normale positie spelen, wordt het dus een rechtstree­ks duel. Maar we zullen het sportief aanpakken.”

Trouwens, het is vandaag een heuse 'Vandebroek-dag’. Met man en macht gaat de hele familie eerst Jasper helpen verhuizen om ’s avonds met zo’n veertig man plaats te nemen in de tribune op Pelt. “Oom Gunther schenkt zelfs de wedstrijdb­al en geeft de aftrap”, verklappen ze. “En voor wie de familie zal supportere­n is duidelijk: voor allebei! Wie van ons tweeën na afloop het gelukkigst zal zijn, is ook zo klaar als een klontje: hij die gewonnen heeft. Vermits we nog allebei met nul punten onderaan bengelen, is dat ons grootste doel. Of wat had u gedacht?”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Niels (links) en Jasper Vandebroek.
FOTO RAYMOND LEMMENS Niels (links) en Jasper Vandebroek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium